Ander blogs en websites

woensdag 2 maart 2022

Uitlokking van meer slachtoffers

Door de Oekraïense burgers op te roepen de wapens op te pakken, kan Rusland zijn strategie om zo min mogelijk burgerslachtoffers te maken niet meer uitvoeren. Als voormalig militair weet ik dat ik in geval van een confrontatie met een gewapende burger toch zelf als eerste schiet. Ook als het een vrouw is. Dat leerde ik binnen het kader van de door onze legerleiding gepropageerde : het is hij of ik. Ik zal niet raar opkijken indien de Russen nu ook steden gaan aanvallen vanwege die domme oproep. Rusland wilde Oekraïne militair ontmantelen. Of wel : van de neonazi's ontdoen en een gedemilitariseerde zone creëren tegen de alsmaar oprukkende NAVO.
Volgens mijn inschatting is de president Zelensky de laatste die opgepakt zal worden. Hij is niet de echte leider van Oekraïne, maar een komische trekpop. De feitelijke leiders zijn de nazi oligarchen, die allang de benen genomen hebben. Ze zijn (in stilte) met open armen in het westen ontvangen. De propagandamachines en het fake nieuws zijn ook weer nadrukkelijk aanwezig.
Ik vind het jammer dat het westen steeds meer olie op het oorlogsvuur gooit en weinig aan vredestichting doet. In deze kwestie staan de EU en NAVO pyromanen aan de zijlijn ach en wee te roepen over een brandend Oekraïne, terwijl een escalatie op wereldniveau op de loer ligt. Zij hebben decennia lang de ingrediënten voor het vuur aangedragen. Men waarschuwde geregeld voor deze gevaarlijke politiek met oorlogsdreiging. Maar ook ons quasi vredelievend landje werkte slaafs mee. Wat een laffe, wrede politiek allemaal voor elkaar krijgt en achteloos onze levens in gevaar brengt. Ik blijf hoe dan ook op vrede hopen. Voor iedereen.