Ander blogs en websites

vrijdag 11 maart 2022

Selectieve medeleven

Niet iedereen vindt de inzet voor de Oekraïense burgers logisch. Hier een reactie van een ietwat verontwaardigde lezer :

"Waar is de actie voor Rusland? Die mensen die daar wonen hebben ook niet om een oorlog gevraagd een beetje hypocriet zo op deze manier. Waar is de actie voor de Limburgers die vorig jaar in nood en op de vlucht waren voor het water??? Waar is de actie voor de Groningers die dupe zijn van de gaswinning??? Waar is de hulp voor de mensen die de dupe zijn van de toeslagenaffaire??? Waar is de hulp voor de mensen die door toe doen van onze regering hun bedrijf hebben moeten sluiten in corona tijd en nu met diepe schulden zitten??? Waar is de hulp voor de mensen in oorlog in Libië 2014-2020. Waar is de hulp voor de mensen in oorlog in Afghanistan 2001-2021. Waar is de hulp voor de mensen in de oorlog van Irak 2003-2011. Waar is de hulp voor de mensen in de oorlog in Yemen 2015 - heden. Waar is de hulp voor de mensen in de oorlog in Israël ...altijd."
MB.

Volgens mij is het een kwestie van : als het westen een oorlog begint hebben de slachtoffers dikke pech. Komt bij dat we ons alleen inzetten als de media dat nodig vinden. De media willen ons (mede)leven besturen. Bij velen lukt dat.