Ander blogs en websites

donderdag 10 maart 2022

Pas op de plaats

historie
Denkend aan Wuhan : Nu maar hopen dat in Oekraïne de biochemische laboratoria gespaard blijven. Met Amerikaanse hulp zijn daar diverse laboratoria operationeel. Wereldwijd (in 30 landen) heeft Amerika 336 laboratoria staan waar men duistere praktijken á la Wuhan uitvoert.
Vormde eerst het coronavirus een beperking van onze vrijheden, nu is het de forse prijsstijging. Wie weet pakt de regering de coronadraad weer op als de inval in Oekraïne minder aandacht zal vragen. Wat het kabinet in de tussentijd voor snode plannen maakt, weet niemand.
Nu alles flink duurder geworden en is en nog duurder zal worden, moeten we nog meer pas op de plaats maken. Ik doel dan met name op het gebruik van de kampeerbus. Voor een halve tank diesel zijn we zomaar bijna €100 kwijt. Het wordt nog meer de fiets en het OV. Gelukkig heb ik nog zo'n OV kaart. Ik had er eerst een met een dalurenkorting. Maar die is na een periode van intensief gebruik (de kosten waren er zeer snel terugverdiend), omgezet in een flexibele versie. Ik krijg na een rit met het OV een factuur met automatisch incasso. Betalen achteraf dus. Verder hoef ik niets te betalen. Ik kan zo op elk gewenst moment het OV nemen, zonder eerst te hoeven 'bijtanken'. Mocht er toch weer een opleving komen in mijn OV vervoer, dan kan ik hem alsnog weer omzetten naar een daluren versie.
We moeten dus pas op de plaats maken. Het moet nu eenmaal uit de lengte of breedte komen. Ik kan eventueel de bus ergens stallen en schorsen. In het uiterst geval doen we de bus weer weg. Ik heb geen zin om enkel voor de kampeerbus krom te liggen. Tenzij de overheid de 45% accijns op de brandstof verlaagt. Maar dat is een utopie.