Ander blogs en websites

vrijdag 4 maart 2022

Hoi buurman!

Toen ik zo bezig was met de poetsbeurt van de bus, arriveerde een Peugeot combi aan de andere kant van het hek. Een meneer stapte uit en groette mij. Ik groette hem natuurlijk ook. We hebben elkaar al eens eerder gezien, maar niet gesproken. Dit keer vroeg hij of ik soms een vrije dag genomen heb. Als antwoord zei ik dat ik bijna 10 jaar geleden vrij genomen heb. "Ik ben met pensioen", voegde ik voor de duidelijkheid aan toe. Meneer keek namelijk nogal vragend. Waarschijnlijk omdat mijn muts mijn grijze haren verborgen hield. Haha!
Meneer begon over de Russische inval. We zaten wat mening betreft niet helemaal op één lijn. Maar dat was voor ons beiden geen probleem. Het verschil leidde niet tot een discussie of andere dan vriendelijke toonzetting.
Hij was namelijk van mening, dat onder geen enkel beding een oorlog gestart mag worden. Ik proefde uit zijn woordkeus, dat hij een kerkelijk persoon is. Hij was van 'de andere wang toekeren'. Dat herkende ik wel. Dat zei mijn oma ook toen ik me bij haar beklaagde over het voortdurend pestgedrag van een paar jongens. Uiteindelijk bracht een paar klappen met een stok de oplossing. Maar daar heb ik het maar niet over gehad. Hij respecteerde ook mijn mening : men heeft vanwege de gevoerde politiek erom gevraagd. Daarna spraken we over een andere duivel, die van de roest. Zijn Peugeot heeft er ook last van.
Meneer vroeg mij waar de wind vandaan kwam. Hij wilde zijn combi afspuiten en niet mijn poetswerk verknoeien. Ik stelde hem gerust. De wind kwam uit een gunstige richting en ik vind het geen probleem als er wat wolken water per abuis mijn kant op zouden waaien.
Hij mag dan een andere mening toegedaan zijn, maar dat is voor mij geen reden om hem dwars te gaan zitten. Ik ben nu eenmaal van een andere generatie. Hij ook. Ik ben niet per ongeluk een paar keer nat gespoten. 😅