Inmiddels gaan er video's rond, die aantonen dat veel nieuws van de inval in Oekraïne fake is. Men maakt zelfs gebruik van beeldmaterialen uit video games! Veel beelden zijn teruggevonden in archieven van afgelopen jaren, op andere locaties en in andere situaties.
De Oekraïense die haar vuist balt tegen een Russische soldaat, blijkt een geshopte Israëlische foto te zijn van een Palestijnse, die boos is op een Israëlische militair.
Zelenksky in militair tenue blijkt een foto te zijn van een jaar oud.
Een gefilmd bombardement in Kiev (met veel vuur), is van een explosie die in 2015 in China plaatsvond in een chemische fabriek.
Beelden uit de videogame War Thunder zijn ook gebracht als beelden uit Oekraïne. Met het verhaal, dat Rusland een regen van raketten afvuurt.
Het bericht over de 13 heroïsche Oekraïense militairen op Snake eiland is ook fake. Zelfs Zelensky zelf is er ingetrapt.
De zogenaamde Russische tank die in Kiev (zo snel waren de Russen niet eens in Kiev) over een personenauto walst is een Oekraïense tank. De tank werd onbestuurbaar en reed zodoende per ongeluk over de auto heen.
Veel beeldmateriaal wordt ook van de game Digital Combat Simulator gebruikt. De mensen die dat soort games spelen, ontmaskeren de 'oorlogsbeelden' vrij gemakkelijk.
Het zijn maar een paar voorbeelden. Veel beeldmateriaal is dus fake. En ik zeg het maar even : ook van Russische zijde komt veel fake nieuws. Maar ja, dat lezen we hier niet in de media. Helaas is de strijd daar zelf geen nepnieuws. Zouden ze niet beseffen dat behalve teksten ook beelden met zoekmachines opgezocht kunnen worden?
Na de vele oorlogen die de VS begonnen zijn, is er plots allerlei verontwaardiging omdat Rusland zich roert. Overigens na aanhoudende oorlogsdreigingen van de NATO en de VS en nu ook van de EU.
Ander blogs en websites
▼