Ander blogs en websites

vrijdag 11 februari 2022

Niet iedereen een VS schaap

 Niet iedereen sjokt achter het Amerika aan. Er zijn er die gewoon het gezond verstand gebruiken. Een van hen is de Duitse politica Sahra Wagenknecht. Zij zegt onder meer : 

"De EU heeft de afgelopen jaren tal van sancties tegen Rusland afgekondigd, waardoor de EU zichzelf in de economische knie schoot. Intussen bloeit bijvoorbeeld de oliehandel van de VS en Rusland flink op. Tegelijkertijd roept de Amerikaanse regering de EU op om het Russisch-Europese gasproject Nordstream 2 te stoppen en duurder en milieuschadelijk 'frackinggas' uit de VS te kopen.
In plaats van in te gaan op de veiligheidsproblemen van Moskou met betrekking tot de NAVO en deze te erkennen door de toetreding van Oekraïne van NAVO te verwerpen, wordt op een militaire inzet vertrouwd. Het echte belang van de EU is om vrede en samenwerking op het continent te laten zegevieren in plaats van een oorlog te riskeren."
Wagenknecht vraagt daarom: "Wie heeft hier eigenlijk baat bij? " en ziet de Verenigde Staten als een lachende derde. Daarom wil ze op dit moment een federale regering die meer ruggengraat toont en opkomt voor haar eigen belangen, niet voor die van de NAVO of de VS."

De Amerikanen wordt geadviseerd Oekraïne te verlaten. Worden inwoners van Volkel en de omgeving ook geadviseerd te vertrekken? Die plaats is een van de Nederlandse A-targets op het Russische verdedigingsplan. Vanwege de kernwapens die daar liggen.
Als ik onverhoopt moet kiezen tussen Amerika of Rusland, dan gaat mijn voorkeur uit naar...... vrede.