Ander blogs en websites

dinsdag 15 februari 2022

Neuspiercings

Interessant : het zogenaamd bedreigde Oekraïne ergert zich mateloos aan het Amerikaans oorlogsgebrul. Logisch, want het land zal overlopen en opgeofferd worden als een oorlog zou uitbreken.
Telkens als ik ze zie, denk ik spontaan : "Weer zo'n nieuwsgierig en rebels aagje." Zo'n ring wordt immers bij varkens geplaatst, zodat ze niet overal in gaan wroeten. Bij stieren om ze rustig te houden. Voor die beesten is het een alternatief voor het hoofdstel of touw om ze in toom te houden.
Er was een tijd waarin men de inboorlingen in strips met een neusring getekend had. Dat was een uiting van primitief zijn. Eerlijk gezegd weet ik niet de reden, waarom mensen een neusring laten plaatsen. Misschien is het een soort souvenir. Van iets wat hen door de neus geboord is.
Er zijn er die het wat piercings betreft wel heel erg bont maken. Die kunnen bij een schroothandelaar zo met een magneet opgetakeld worden. Sommige vind ik wel mooi staan. Zoals een piepklein diamantje in een neusvleugel. Kleine tatoeages (niet het hele lijf vol getekend) vind ik ook soms leuk.