Ander blogs en websites

donderdag 3 februari 2022

Liever lui dan moe

Kijk, dat je iets fysiek mankeert is nog geen reden om de hele dag op de bank te gaan liggen en met je hand in een zak chips naar de tv te kijken. Wij hebben zelf ook zo onze beperkingen, maar ons huis en de tuin en omgeving is wel schoon en opgeruimd. En we zijn daarnaast tamelijk actief.

luie ventilator
Als je van tevoren weet, dat je bezoek krijgt dan ruim je toch even op? Tenminste, dat lijkt mij hoor. Ik weet nog dat ik een vraag in die geest aan mijn oma stelde toen ze op een zondagochtend de stofzuiger door het huis haalde. Ik vroeg haar toen : "Krijgt u bezoek, oma?"
Tja, toen zat dat beeld er al bij mij in. Als ik dan in zo'n tv programma zie hoe rommelig en soms zelfs vies er sommige interieurs uitzien, dan schud ik met onbegrip mijn hoofd. De bewoners zijn wel tot veel andere dingen in staat. Zonder te klagen. Maar het huishouden....
In tv series zie ik ook vaak een relatie tussen ziekte en/of werkloosheid of armoe en een verpauperde woning en omgeving. Als je dan toch werkloos bent, ruim de boel dan op. Da's toch ook werk? Misschien kom je met zo'n instelling eerder aan een nieuwe job. En geef je je ziekte niet de kans om je lichaam en geest sneller futloos te maken.
En wie in de schulden zit, kan toch ook z'n handen laten wapperen? Wat ik zelf ervaren heb, is dat mensen die ergens last van hebben hun kwaal gebruiken als smoes om helemaal niets te hoeven doen. Liever lui dan moe.