Ander blogs en websites

maandag 7 februari 2022

Lekker slim bezig!

Vanmiddag vond ik het nodig om Sonja's scooter weer eens te starten. Dat ding staat al een paar maanden stil onder een hoes. Weliswaar onder een afdakje, maar toch.
Voor de windermaanden heb ik nog even op de tweewieler gereden. Vooraf had ik wat van een additief in de tank gegoten, zodat de brandstof tijdens een periode van stilstand niet in de vlotterkamer zou neerslaan. Ik verwachtte een snelle start. Eerst maar even de pyjama eraf getrokken en de scooter onder het afdakje vandaan getrokken. Na maanden nam ik weer plaats op de buddy. Toen ik hem startte, draaide de starmotor volop. Maar starten deed ie niet. Ook niet met de choke erop. Ik begreep er niets van. Om te voorkomen dat ik de accu zou leegtrekken, ben ik er maar even mee gestopt.
Toen ik van de buddy stapte en de scoot op z'n jiffy wilde zetten, zag ik dat die steunpoot al/nog uitgeklapt stond! Hahaha! Tja, met zo'n uitgeklapt standaard wil de scooter niet starten. Toen ik het ingeklapt had, startte het 4 takt blokje direct. Terwijl het rustig ronddraaide, zag ik dat de uitlaat weer behoorlijk veel roest vertoonde. Die zal ik maar weer eens een troetelbeurt geven. Zodra het buiten wat warmer is, hoor. Ik heb geen zin meer om buiten te staan blauwbekken. Ik heb het de laatste tijd nogal snel koud. Ik kreeg te horen dat het komt, omdat ik te weinig doe... Okéeeee.