Ander blogs en websites

donderdag 3 februari 2022

Help, aso's!

 Nadat Fenna en ik weer gewandeld hebben, liepen we via een ons bekende route richting het ontbijt. Meestal lukte het me om voor vertrek het ontbijt al klaar te hebben gezet, maar dit keer niet. We gaan namelijk op een bepaald tijdstip weg, om zodoende ontmoetingen met 'lastige' honden te voorkomen.
Op de terugweg zag ik bij een parkeerplaats een flinke hoeveelheid zwerfafval liggen. Omdat ik daar vaker loop moet het afval gisteravond of vanmorgen vroeg daar neergegooid zijn. Het lag in een bekend patroon, alsof het zo uit een auto gegooid is. Je weet wel : portier aan bestuurderskant open en lozen maar.

Sinds vorig jaar woont daar een aantal nieuwkomers. Net zoals in een zijstraat van die straat, waar sinds hun komst ook geregeld afval op parkeerplaatsen ligt. Tijdens de jaarwisseling was het daar ook een bende. Tot op heden is niet alles opgeruimd. Ik heb Fenna thuis geloosd en ben gewapend met een grijper en zak de boel maar gaan opruimen. Sigarettendoosjes en -peuken, zakdoekjes, een masker (natuurlijk) en lege blikjes. Er lag zelfs een leeg flacon motorolie.
Omdat ik toch bezig was, heb ik de directe omgeving van de ondergrondse container ook maar even ontdaan van afval. Doppen van bierflesjes, sigarettenpeuken, -doosjes, restanten puin en los huishoudelijk afval. Ja, ja, we hebben nieuwe buurtbewoners. Tot medio vorig jaar was het nog vrij schoon en netjes. Dat laatste betreft de bak van de container. Die is sindsdien vaak erg vies. Alsof men los huishoudelijk afval afstort.