Ander blogs en websites

woensdag 9 februari 2022

Creatief rekenen

Dankzij creatief rekenwerk heeft ons land het klimaatdoel, dat de rechter de Staat opgelegd heeft, gehaald. De uitstoot van de broeikasgassen is nu per 2020 wel 25,5% lager. Ik geloof daar niets van. Als de overheid (waaronder dus ook de rekenaars van het RIVM en CBS) gaat rekenen, komt men telkens weer positief uit. Men rekent maar al te vaak naar een gewenst resultaat toe. Ik weet niet beter dan dat het zo gaat. Als een externe, onafhankelijke organisatie gaat rekenen, dan is de uitslag heel anders. Negatief voor de immer onbetrouwbare overheid.
Het is net zoals met andere cijfers. Zo was de werkloosheid na gewoon rekenwerk plots vele malen hoger. Door deze bewust te drukken (goed voor het imago van het kabinet) heeft ons landje vele EU-miljarden misgelopen. Karma voor het kabinet, een sof voor de bevolking.
Ik heb weinig op met situaties waarin slagers hun eigen vlees keuren. Om die reden zou ik als slachtoffer van Marc Overmars aangifte doen en de kwestie niet door een voetbalorganisatie laten uitzoeken.