Ander blogs en websites

zondag 6 februari 2022

Covid tribunaal van start

De afgelopen periode heb ik diverse petities ondertekend. Petities waarvan ik vind dat ze terecht zijn. Ik wil in elk geval laten blijken, dat ik het oneens ben met de gang van zaken m.b.t. het coronabeleid.
Ik las dat gisteren, zaterdag 5 februari 2022,  het Covid-tribunaal van start gegaan is. Dat gebeurde in Duitsland. Het is het tribunaal waaraan bepaalde Tweede Kamerleden refereren met betrekking tot het coronabeleid van het kabinet Rutte. Met name de regeringspartijen hebben een hekel aan het woord tribunaal. Het ging zelfs zover, dat het verboden werd het binnen de TK te bezigen. Ik zou echt niet weten wat ik van het tribunaal zou moeten verwachten.
Het onderzoek vindt namelijk plaats buiten de gangbare rechtssystemen om, omdat geen enkele rechtbank de zaak durft / wil aannemen. Er is een Portugese rechter gevonden, die dat wel wil. Er zijn 11 advocaten, die de reeks van aanklachten zal behandelen namens de bevolking. Het zijn voornamelijk aanklachten betreffende misdaden tegen de menselijkheid.
In Canada breiden de protesten zicht uit. Boeren en studenten hebben zich bij de truckers gevoegd. Canada is niet het enige land waar gedemonstreerd wordt. Maar de nieuwszenders censureren dit soort demonstraties. Er was natuurlijk wel aandacht voor de demonstratie van de politie zelf.