Ander blogs en websites

donderdag 13 januari 2022

Selectief actievoeren

Het FNV en een aantal supermarkten willen gericht actie gaan voeren tegen de misstanden in de Italiaanse tomatenteelt. In Italiƫ is o.a. in de landbouwsector veel sprake van belabberde arbeidsomstandigheden voor de voornamelijk arbeidsmigranten. Zeg maar gerust, dat er sprake is van slavernij.
Nu is ons landje zelf ook niet bepaald fris bezig op dat gebied, maar we heffen nu eenmaal graag ons vingertje naar anderen. O wee wanneer een ander vingertje naar ons wordt geheven, zoals laats de VN rapporteur dat deed vanwege het brute politieoptreden. Nee, dat pikt men hier niet, want aan zelfreflectie doet men hier liever niet.
Ik zit nog steeds te wachten totdat de ANWB actie onderneemt tegen de productie van elektrische auto's. Vanwege de misstanden bij het winnen van grondstoffen voor de accu's. Daar zijn kinderen het slachtoffer van. Maar ook de ANWB huichelt. Ze doet ook niets voor de oude dieselrijders. Geen tips enz. om de uitstoot te verminderen en zodoende ontheffing te krijgen voor de toeslag en toegelaten te worden door milieu zones.