Ander blogs en websites

zondag 16 januari 2022

Rai Vloet maakt toch rentree

Na zo'n dramatisch verkeersongeval, waarmee de voetballer met drank op de dood van een 4 jarig kind veroorzaakte, stond Vloet gisteren weer in het veld. "Omdat hij dat zo graag wilde", hoorde ik zijn trainer zeggen. Vloet wacht nog op de rechtszaak. Ik vind het onkies, dat Vloet weer aan zichzelf denkt. Het proces afwachten en na de straf eventueel weer gaan voetballen lijkt mij een betere manier. De ouders hadden hun zoontje ook graag weer willen zien voetballen. Ik zou het als nabestaande erg pijnlijk vinden.
Kijkend naar het WK in Argentiniƫ en Qatar, schijnt het voor veel voetballers heel gewoon te zijn om zelfs over lijken te gaan voor hun eigen plezier en inkomen. Laat ik maar hopen, dat de nabestaanden er geen problemen door krijgen.
Tijdens mijn loopbaan kwam ik een programmeur tegen, die ook met drank op iemand had doodgereden. Hij heeft sindsdien geen auto meer gereden en geen alcohol meer gedronken. Uit respect voor de nabestaanden en als levenslange straf voor zichzelf, werd mij toen verteld.