Ander blogs en websites

maandag 17 januari 2022

Je bale

voor dat zwarte dingetje
Tu bales, il bale, nous balons, vous balez, ils balent. Ik baal dus, maar ik ken het Franse werkwoord voor balen niet. Ondanks de nieuwe 4 standenschakelaar  doet de ventilator het nog niet. Niet alleen zonde van het geld, maar ook van het milieu. Dat ding is helemaal uit Polen naar hier gekomen! Verpakt in een relatief grote doos met veel papieren opvulmateriaal. Wat een verspilling. En dat alles voor €20,=.
Mijn conclusie is nu, dat de kachelweerstand kapot is. Daarvoor moet ik weer onder het dashboard zijn. Zij het dat ik dit keer slechts één paneel hoef te verwijderen. Daarna moet in de kachel losmaken en dan kan ik bij de weerstand. Op dat ding zitten ook weer vier contacten, die via een stekker verbonden worden. In afwachting van een nieuwe weerstand, heb ik de boel maar weer helemaal in elkaar gezet. Met een nieuwe 4 standenschakelaar.
Ik wacht maar eerst, totdat ik de weerstand ontvangen heb. Volgens de leverancier is ie hier woensdag a.s. Dan kan ik het dasboard deels weer demonteren en aan de kachel gaan sleutelen. Dat heb ik niet eerder gedaan, dus ik ben benieuwd.