Toen ik nog thuis woonde, maakte mijn moeder nauwelijks pasta's. Dus geen spaghetti en helemaal geen pizza's. Dat is tegenwoordig 180 graden anders. Niet bij ons hoor. We blijven gevarieerd en gezond eten.
Later maakte mijn moeder af en toe macaroni. Niet op z'n Italiaans, zoals ik later merkte, maar op z'n Indisch. Heerlijke macaroni die zo op het oog erg eenvoudig overkwam. Maar die smaak! Zelf heb ik nooit haar recept gehanteerd. Al was het maar omdat we meestal spaghetti aten met een saus. Als we macaroni maakten was ie ook rood van kleur. Soms was het met ham en kaas / carbonare. Vaak ook met behulp van zo'n zakje met een mix erin.
Omdat ik het recept niet meer weet, heb ik er een paar opgezocht op het www. Ik kwam een beschrijving tegen, die volgens mijn geheugen heel dichtbij die van mijn moeder kwam.
De Indische macaroni komt uit de oven en heeft zo'n knapperig korstje aan de bovenkant van de schaal. Het is in feite macaroni met ham en kaas, maar dan net even anders.
Ander blogs en websites
▼