Ander blogs en websites

maandag 10 mei 2021

Slagroom erbij?

Over het algemeen ben ik niet gauw vies van iets. Behalve wanneer het etenswaar betreft. Dan let ik extra op. Dat is gekomen, omdat ik zo'n drie keer flink last gehad heb van voedsel dat niet helemaal goed was. Meestal ruik ik het al wanneer het klaargemaakt is of wordt. Zo hadden we laatst een gerookte makreel gekocht. Ver voor de THT datum wilde ik de vis klaarmaken om te eten. Toen ik de verpakking opende rook het al wat vreemd. Een druk met mijn vinger op de huid voelde sponsachtig aan. Alsof er een sponzige vis in dat velletje zat. Dus weg met die vis.
Soms wordt mij gevraagd of ik bij de chocomelk of appeltaart soms slagroom wil. Maar dan wacht ik liever af totdat ik de spuitbus zie. Ik heb al een paar keer gezien, dat op de spuitmond schimmel zat! Brrr! Wij spoelen zo'n tuut altijd even schoon, voordat ie weer de koelkast in gaat. Maar als er twee andere gasten mij voorgegaan zijn, dan wil ik ook nog wel wat slagroom. Dan neem ik maar aan dat de schimmel in de tuut al weggespoten is.