Direct na thuiskomst heb ik, na het uitladen van de bank en het bankje, Fenna uitgelaten. Na een heerlijke kop thee en wat rust voor de voetjes ben ik verdergegaan met waar Sonja geƫindigd is : bruine bonensoep!
Ik heb voor de soep wat vlees (schouderkarbonades, kip kan ook) en soepgroenten gekocht. Ook een pakje met mix van een groentesoep. Je weet wel, waar je enkel water aan hoeft toe te voegen. Gemak dient de mens!
Sonja heeft eerst een gesnipperde ui en wat knoflook gefruit. Dit keer geen spekblokjes. Daarna het vlees erbij gedaan. Toen de 2 karbonades wat waren geschroeid ging er 1,5 liter water bij. Daarna werd de bouillon gekookt. Het vlees viel bijna van het bot, dus tijd om het te ontbenen en in blokjes te snijden. Toen weer terug in de pan. Samen met de
soepgroenten en 3/4 van de mix van soepgroente. Dat alles heb ik een paar minuten laten koken en tot slot de pot met bruine bonen erin gekieperd. De soep weer even aan de kook gebracht. Even geproefd en.... de soep smaakt prima. Om de soep wat dikker te maken stamp ik een paar keer in de soep. Niet met mijn voeten, maar met een fijne stamper natuurlijk.
Een deel van de soep wordt straks ingevroren. De rest eten we lekker op.