Ander blogs en websites

dinsdag 17 september 2019

Ouderwetse spelletjes

Oma speelt met de kleinkinderen het spel "Wie is het?". Door middel van vragen stellen moet uit een aantal rijen 'pasfoto's' de  door de tegenspeler vooraf geselecteerde persoon gevonden worden. Het is duidelijk een gedateerd spel. De mug shots vormen namelijk geen afspiegeling van onze samenleving. Er worden wel vragen gesteld in de zin van : "Is het een man?", "heeft hij blond haar?" en "draagt hij een snor of hoofddeksel?", maar geen vragen als "Is het een homo?" of  "Is het een transgender?" of "Is het een politicus?" (een heel aparte ondersoort). Er zijn wel blanke en getinte mensen afgebeeld, maar onder de laatsten zo te zien geen Nigerianen. Dat komt omdat die alleen via internet actief zijn. Marokkanen en/of Albanezen (met zwart balkjes op de toet) zijn ook afwezig. Dat wordt veroorzaakt doordat ze in de gevangenis zitten in een ander spel. Denk ik. Al ben ik ze met het spelen van Monopoly nooit op dat vakje tegengekomen. Maar dat kan verklaard worden, omdat in het Monopoly spel geen prachtwijken en/of no go zones zijn opgenomen. Neemt niet weg dat ik me aan dit alles niet erger. Over ergeren gesproken :
Mens erger je niet is trouwens ook sterk gedateerd. Al was het enkel vanwege de nog steeds ontbrekende bruine poppetjes (zwarte en gele zijn wel aanwezig, de Indo's dus niet) en er geen poppetjes met alle kleuren van de regenboog en/of kleurloze poppetjes zijn. De rode poppetjes zouden beperkt moeten blijven tot 1 exemplaar. De PvdA is immers een splinterpartij geworden. Er is ook nog geen rekening gehouden met de vluchtelingen. Wie de vluchtelingen-poppetjes heeft gekozen, hoeft verder niets te doen. Die poppetjes doen niet mee. Ze blijven gedurende het hele spel op de plek waar het spel begint : thuis.
Uit het bekende kaartspel zal binnenkort de boer verdwijnen. Hij wordt vervangen door een of andere profeet. Zeggen ze. De vrouw krijgt een hoofddoekje of een sluier. Daar wordt nog over gediscussieerd.