Ander blogs en websites

vrijdag 19 mei 2017

Kleine ergernissen

Ik zal zeker niet de enige zijn. Als ik ergens iets scheef zie hangen of staan, dan moet het van mij weer recht komen. Dus hang ik een fotolijstje of schilderijtje dat scheef aan de muur hangt weer netjes waterpas.
Een soortgelijke situatie doet zich voor als ik achter Sonja's snorscooter rijd. Dan blijf ik te lang kijken naar dat scheef gemonteerde kentekenplaatje. Een kleine ergernis. Ik zie zo'n slordig gemonteerde kentekenplaat ook soms bij auto's. Zelfs van auto's die net uit de showroom gerold zijn. Het opvallende is dat de montageplaat juist heel handige voorzieningen heeft in de vorm van voorgeboorde gaten en/of vierkante vakjes, die samen met in dit geval een beugel op het spatbord, een kaarsrechte montage super eenvoudig maken. Maar blijkbaar niet voor de blowende of drinkende of slechtziende of gewoon ongeïnteresseerde niet kritische monteur.
Vanmorgen heb ik dat scheve kentekenplaatje eraf gehaald. Ik hoefde niet eens een nieuw gaat te boren. Een van de boutjes was gewoon in een verkeerd gat gestoken. Ik kan weer met een gerust hart achter Sonja aan karren.