Ander blogs en websites

maandag 2 januari 2017

Zwaar verkouden

Daar houd ik het maar op, om het niet over een griep te hebben. De verkoudheid zit vooral in de neus en het voorhoofd rond de neus. Uit ervaring weet ik dat ik mijn neusgaten moet proberen open te houden. Doe ik dat niet, dan komt er geheid een voorhoofdsholteontsteking bij. Overigens gebruik ik nauwelijks neusdruppels. Ik gebruik de zoutoplossing als mijn neus daarom vraagt. Maar ach, het is maar tijdelijk. Al is er een betere manier om een jaar te beginnen.
Sonja heeft de kerstboom die op het pleintje stond afgetuigd (heet dat zo??) en hem overgeleverd aan een paar jongelui, die er 50 eurocent voor krijgen van de gemeente. Gedurende de tijd dat de boom er stond, zijn er wel geteld twee ballen afgewaaid. Met touwtje en strikje er nog aan. Ze waren blijkbaar door de kinderen erin gehangen. Voor de rest heeft de boom weer zijn vrolijke werk gedaan.
Het afval van het vuurwerk is ook zo goed als opgeruimd. Het is hier wat dat betreft wel netjes hier in het dorp.
Vanwege mijn verkoudheid heb ik meer tijd besteed aan het uitzoeken van allerlei familiezaken. Tussendoor kregen we ook bezoek vanwege het nieuwe jaar en een echo. Wat dat laatste betreft : nee, ik word niet weer vader, maar opa. Ik moet er niet aan denken weer vader te gaan worden. Dat lijkt me nogal sneu voor het kind. Het is erg lastig voetballen met een rollator en het lijkt me ook niet leuk als ie zijn moeder moet bellen met de mededeling dat pappa weer gevallen is en niet kan opstaan. En telkens die vragen die hij krijgt : "Hé, is dat je opa?" Tja, en dan het risico dat zo'n kind op jonge leeftijd zijn pa kwijtraakt. Nee, dat lijkt me helemaal niets. Laat mij maar gewoon verkouden worden.