Ander blogs en websites

woensdag 22 juni 2016

Een camper!


Vanmorgen wilden we richting Apeldoorn rijden om daar een camper te bekijken. Toen ik voor de zekerheid belde, bleek dat ding de avond ervoor (toen ik mijn lijstje maakte) verkocht te zijn. Omdat we meer adressen genoteerd hadden, besloten we toch naar het zuidoosten te rijden.
Bij Zutphen zag ik opeens die oude, vertrouwde brug weer. Daar bij die brug heb ik ooit in een restaurant een kop koffie gedronken. Dat was in de jaren 70. Ondanks al die jaren was de omgeving goed herkenbaar.
Na enig speurwerk, de TomTom was niet helemaal wakker, kwamen we op onze plaats van bestemming terecht. We werden vriendelijk ontvangen door een medewerker en liepen direct door naar de campers, die met geopende deuren op ons stonden te wachten. Ze waren geen van alle dat je zou roepen : Aha! Inmiddels was de eigenaar komen opdagen. We gaven hem zo'n beetje aan wat we eigenlijk zochten. Toen zei ie dat we even mee moesten komen naar de andere kant van de hal.
Toen we bijna ter plekke waren, zagen we een rode camper naar buiten komen rollen. Hij zag er erg mooi uit. Van buiten.
Toen de schuifdeur openging, moesten we beiden glimlachen. Waarom? De inrichting deed ons beiden herinneren aan onze oude caravan! En hebben we niet herhaaldelijk gezegd dat een camper onze caravan moest zijn met een cabine, motor enz.? Nou, hier stond ie dan. Prachtig! Men is nog met de wagen bezig om hem helemaal klaar te maken voor de verkoop. Maar we hebben maar alvast een koopcontract getekend.
Het is een Fiat Ducato bus (L1H2) met een keurig onderhouden 2,5 liter diesel motor en nog geen 160.000 km (NAP) op de teller! Het was ooit een bus voor rolstoelvervoer. De eigenaar heeft hem (netjes) omgebouwd naar camper. We zagen ook dat we zijn indeling gemakkelijk zouden kunnen herzien. We willen namelijk een vast bed achterin. Niet alles van ons wensenlijstje kon geschrapt worden. Zo heeft de camper geen trekhaak, geen luifel en is de indeling niet geheel naar wens. Er zitten wel twee draaibare stoelen in. We kijken er al naar uit om aan de slag te gaan.
Eigenlijk is de Fiat cirkel nu gesloten. Begin jaren 70 was een Fiat (128) onze eerste auto. We gaan nu, ruim 40 jaar later, weer Fiat rijden. En wat voor een!