Ander blogs en websites

zondag 1 mei 2016

Wat een feest!

De kleine Emma heeft drie nachtjes bij oma en opa gelogeerd. Dat was voor oma en opa een feest! Die kleine meid is zo gemakkelijk in de omgang, dat een week ook geen probleem zou zijn. Maar ja, ze werd nu al gemist door haar pappa en mamma. Emma bevindt zich nu in de fase waarin ze haar eigen willetje voorop zet. Maar daar weten oma en opa heel goed mee om te gaan. Tot grote teleurstelling van Emma, die na een 'nee' van oma even bij opa haar beklag kwam doen. "Oma is de baas!", jammerde ze. Opa dacht er zo het zijne van. Maar zo'n geforceerde huilbui van Emma is ook zo weer verdwenen. Want traantjes persen, daar trappen oma en op niet in.
Emma kan slapen als een os. Ze vindt het zo heerlijk om in bed te liggen, dat ze dat ook elders wil doen. Zoals gisteren toen we naar de opening van een winkel gingen. Daar zag Emma een opgemaakt bed staan, waarop Emma graag even haar beentjes wilde strekken. Maar daar stak oma (weer) een stokje voor.
Emma gaat steeds meer zinnetjes maken. Heel erg leuk om haar zo te horen brabbelen. Soms roept ze spontaan iets, wat ze blijkbaar uit een filmpje heeft opgepikt. Zo stond ze bij de salontafel, balde haar vuistjes en terwijl ze met haar vuistjes een driftig gebaar maakte zei ze : "Dat is niet eerlijk!" Oma en opa keken haar verbaasd aan, terwijl Emma ons uit lachte. Of moest ze om zichzelf lachen?