Ander blogs en websites

woensdag 6 januari 2016

Heerlijk huishouden

ook Fenna moet eraan geloven
Ik heb er geen moeite mee : huishoudelijk werk. Ik leef zelf ook graag in een schone, opgeruimde omgeving, dus doe ik er zelf ook wat aan. En vaak met plezier. Het fijnste moment om het huishouden te doen vind ik, wanneer ik alleen thuis ben. Niet omdat ik anders gehinderd word, maar gewoon omdat ik dat nu eenmaal fijn vind. De enige die mij lastigvalt is Fenna. Zodra ik aan de gang ga met de stofzuiger, komt ze met haar tennisbal aankakken. Ik moet dan de stofzuigerstang gebruiken als hockeystick. De huiskamerdeur naar de gang staat dan open, zodat Fenna kan rennen. Gek beest. Met een evenzo gekke baas.
Vaak hanteer ik een vaste volgorde van werken. Eerst stof afnemen, dan stofzuigen, gevolgd door wat dweilwerk. Vervolgens de badkamer en het kleinste kamertje met een sopje onder handen nemen. Vooral de glimmende wastafeltjes en de geur van chloor in het toilet doen mij tevreden ja knikken. Als de wasmachine klaar is, hang ik de was ook op. Maakt mij allemaal niets uit. Zoals bekend zeem ik ook de ramen. Eerlijk gezegd heb ik hier nog nooit de binnenkanten gedaan. Sonja wel.
In de middag bereid ik vaak het avondeten voor. Aardappels schillen en groente schoonmaken. Terwijl ik daarmee bezig ben, kijk ik vaak naar het nieuws of een avontuurlijk tv programma, waar eten een probleem is. Haha! Alles staat klaar in de pannetjes op het fornuis. Behalve het vlees.
Vaak moet ik aan mijn vader denken. Die was ook zo actief in het huishouden. Totdat een hartaanval hem velde. Toen moest ie rustiger aan doen. Ik hoop dat ik zo lang mag doorgaan.