Ander blogs en websites

woensdag 6 januari 2016

Emma is jarig

Vandaag is het jongste oogappeltje van oma en opa jarig! Emma is twee jaar geworden.
Hallo lieve Emma,
Gefeliciteerd lieverd! Helaas kan opa niet naar Lelystad afreizen, want hij is nog steeds ziek. De dokter had a.s. vrijdag pas tijd voor opa. En dat heeft echt niets met opa's leeftijd te maken, zei de dokter heel nadrukkelijk. Voor alle zekerheid vroeg opa aan de dokter, of ie ook in 2016 nog mijn dokter is. Ik bedoel, of ie nog op de vergoedingenlijst staat van mijn zorgverzekering. Zo niet, dan moet opa weer centjes betalen en kan opa niet zoveel kroketjes ijsjes meer kopen. De dokter zei : "Dat weet ik nog niet." Ik zei : "Nou, dat is lekker." Maar opa waagt het er maar op. Opa heeft er maximaal 150 euro voor over om van een longontsteking af te komen. Hoger ga ik echt niet, tenzij hij jouw presentjes inruilt en jou kort op je ijsjes. Grote mensen noemen dat bezuinigen..... (allemaal een grapje hoor!).
Heb je een mooie taart gekregen met twee kaarsjes erop? En zelf uitgeblazen of heeft Puk of Lilly je daarbij geholpen en jullie gelijk maar ook van die taart afgeholpen?
Toen opa twee jaar werd, was er geen taart. We hadden ook geen honden om te helpen met blazen en opeten. Wel een kat, een pikzwarte (mag dat woord nog?). Hoe ik dat weet? Nou, dat weet ik eigenlijk niet echt zeker. Maar gezien de omstandigheden zouden het ook twee kaarsjes gestoken in een boterham met Glarus strooikaas geweest kunnen zijn. Ik weet wel dat mijn oma vaak kwam als een van ons jarig was. Ze zat vaak op dezelfde stoel bij het raam. Jouw oma zat vandaag ook op een stoel, Emma. Bij de tandarts. Tja, zo gaat dat lieve Emma. Nou, opa en oma zien jou morgen weer. Dan staat de koffie weer klaar!
Voor straks welterusten en tot dan een leuke avond. Groetjes aan pappa en mamma!
Heel veel liefs van opa en oma.
XXX