Ander blogs en websites

donderdag 19 november 2015

Op haar manier

Zolang als ik hier woon en haar ken, is ze bezig om te vertrekken. Ik heb het over de Iraanse. Ze woont alleen in een bijna lege huurwoning. Laatst vroeg ze mij of ik een wandje in haar huis voor haar wilde slopen. Die was daar door haar man of ex, dat weet ik niet zo goed, gebouwd. Gelukkig voor haar was er een buurman, die interesse had in het materiaal. Dus die gaat die tussenwand verwijderen.
Gisteren belde ze weer aan. Zodra ze aangebeld heeft, gaat ze op een afstand staan wachten. Ik denk dat ze bang is voor Fenna. Of misschien vindt ze een hond onrein of zo. Maakt niet uit. Ik liep naar haar toe. Ze zei : "Jij mij helpen!" Dit keer geen 'moeten', dus ze leert. Ze wees naar de grond en maakte met haar handen een vierkant. Vervolgens zwaaide ze met haar hand gedag. Het leek net Hints. Ze spreekt nogal slecht Nederlands. En zonder ondertiteling. Dus praat ik louter met hele werkwoorden en zelfstandige naamwoorden tegen haar. Dat gaat vrij goed. Mijn vertaling zei me dat ze vroeg of ik een paar tegels wilde hebben. Ze liggen in haar achtertuin of die van de buren. Ik ben eerst maar even bij haar in de tuin gaan kijken. Nou ja, tuin. Het was eerder een soort schoolplein. Die paar tegels waren welgeteld 244 stuks! De woningbouw wil dat hij in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht zou worden.
In het schuurtje lag ook nog een grote werkbank en een oude wit gekalkte plaat multiplex. Of ik daar soms belangstelling voor had. Nee dus. Dat gold ook voor een desktop, die al maanden buiten stond.
Ik heb haar al een paar keer advies gegeven hoe ze het huis zonder al te veel gedoe kan opleveren. Maar ze wil daar niet aan. Of misschien heb ik het haar niet duidelijk weten over te brengen. Ze heeft de neiging alles te willen verkopen. Inclusief rommel. Ik heb haar gezegd dat ze dat soort spul moet aanbieden onder de voorwaarde : zelf demonteren of zelf uitgraven of zelf afbreken. Dat advies heeft ze gedeeltelijk opgevolgd. Met succes. Ze doet veel dingen op het allerlaatste moment, waardoor ze telkens in de stress schiet. Maar ja, ze is een vrouw. En die doet vaak dingen op een heel andere manier dan ik.
Ze schijnt voor eind van deze week de boel aan kant te moeten hebben van de woningbouw. Ik ben benieuwd of haar dat gaat lukken.