Ander blogs en websites

zondag 2 november 2014

Links of rechts lopen?

Waar ik ook ben, ik loop meestal gewoon rechts. Lijkt me het meest duidelijk voor anderen. Ik beschouw mezelf ook in de stad tussen het winkelend publiek en ja, zelfs in warenhuizen, supermarkten enz. gewoon als voetganger. Soms zie ik voetgangers tegen de stroom in lopen. Of beter worstelen. Vaak met geërgerde gezichten. Dan denk ik : "Tja, je kunt ook gewoon rechts lopen."
Toch valt het mij op dat veel voetgangers en sportievelingen die zich vaak hardlopend op fietspaden of zelfs rijbanen voortbewegen, aan de verkeerde kant lopen. Dus rechts in plaats van links.
Er is soms wat discussie over, omdat er ook mensen zijn die vinden dat voetgangers op fietspaden en rijbanen ook rechts moeten lopen. Dat vanuit de gedachte : "Ik schrik me dood als ik opeens een hardloper op me af zie komen!"
Als voetganger zie ik dat anders. Ik voel me veiliger met het idee "beter tien verkeersdeelnemer voor me dan één achter me."  Net als met gekken. Of wel : twee zien meer dan één. Daarom loop ik altijd bij gebrek aan voetpaden links op fietspaden of wegen.