zaterdag 31 maart 2012

Nog een paar uur!

De Belastingdienst slaat zich weer eens op de borst, omdat ze wat extra informatie op het aangiftebiljet heeft gezet. Een ongeschoold iemand zou spontaan denken : "Knap hoor! Erg indrukwekkend." Niet alles staat erop, want leuker willen ze het niet maken. We hebben nog een paar uur de tijd om de aangifte over 2011 in te leveren. Tenzij je uitstel hebt aangevraagd en gekregen.

De boom

Herfst 2011
Als kind was ik gefascineerd door sagen en legenden. Ik had toen nog niet het besef dat deze verhalen werden verzonnen om personen en gebeurtenissen belangrijk te maken. De sage over de boom die uit een piketpaal zou zijn gegroeid is mij bekend, maar berust op louter fantasie. Als kinderen staken wij destijds -bij wijze van spel- veel wilgentakken in de grond. Deze hadden de eigenschap zeer snel in de vruchtbare bodem te wortelen, zo ontstonden her en der wilgenboompjes op het eiland. Veel van deze boompjes zijn verdwenen, slechts één van die boompjes staat er nu nog, beter bekend als de Klasema boom. Wij kinderen van het werkeiland weten wel beter. De ir. Klasema boom is dood, leve de Klasema boom!
(Tekst : Luijt P.)

SV Lelystad verliest

Op alles voorbereid?
Vanmiddag had ik net de motor gestart om richting de Langezand te rijden. Maar een noodoproep gooide roet in het voetbalmenu. Een mevrouw op leeftijd was gevallen en die moest eerst opgebeurd worden. Zodoende kwam ik pas na aanvang van de tweede helft bij SV Lelystad 67 aan. De ruststand was 0-1 voor de gasten, VVZ '49 uit Soest. De gasten trokken na rust direct van leer en scoorden vrij snel 0-2 terwijl de hele verdediging inclusief de keeper toekeek. Maar SVL kwam terug en bracht het verschil terug tot 1 doelpunt na een strafschop wegens hands. Terwijl iedereen dacht dat de thuisclub flink gas zou bijgeven, was het VVZ dat het verschil weer op twee doelpunten bracht : 1-3. SVL kreeg nog wat kansen, maar had geen geluk of was onnauwkeurig. De thuisploeg speelde vaak slordig en te gehaast en raakte snel geïrriteerd. Dat ging ten koste van het spel. VVZ daarentegen liet verzorgd en snel voetbal zien en met een beter rendement. Vlak voor tijd wist SVL nog wel de stand op 2-3 te brengen, maar dat was voor de statistieken misschien interessant. Door het verlies begint SVL toch behoorlijk in ademnood te komen.

vrijdag 30 maart 2012

Lester Flatt en Earl Scruggs

Een indrukwekkend duo, Lester Flatt en Earl Scruggs. Scruggs, de banjo virtuoos, is onlangs overleden. Maar zijn razendsnelle banjo leeft als vanouds. Nummers als Orange blossom special , Foggy mountain breakdown en Wildwood flower behoren tot mijn favorieten. Lester Flatt overleed al in mei 1979. Earl deze maand. Maar hier nog even het duo met Roll in my sweet baby's arms, een nummer dat ik ook graag van Dillard & Clark hoor :

Lelystad Airport voor toeristen?

Uit het nieuws vernam ik over een advies van meneer Alders over de luchthaven hier in Lelystad :

"Het advies werd vandaag gepresenteerd op de luchthaven Lelystad. De vluchten van Lelystad moeten Schiphol ruimte geven. Lelystad Airport kan een toeristische luchthaven worden. Alders adviseert een uitbreiding in twee stappen: Vanaf 2015 gaat het om 25.000 vliegbewegingen, daarna nog eens 20.000 extra. Vooral voor de tweede stap moet nog wel worden bekeken hoe hinder kan worden voorkomen, wat de effecten zijn op duurzame landbouw en hoe verstoring van de natuur kan worden voorkomen. De toename van het aantal vluchten vanaf Lelystad is nodig omdat Schiphol aan zijn grenzen zit. Tot 2020 moet daarom elders in Nederland ruimte worden gevonden voor 70.000 vliegbewegingen. Daarvan zijn er al 25.000 voorzien in Eindhoven."
In 2009 heeft Lelystad Airport een nieuwe aanwijzing gekregen van de toenmalige ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM. De Raad van State heeft in december vorig jaar dit besluit vernietigd.

Gamma folder valt verkeerd

Gisteren viel een folder in de bus met een quasi gemeentelijk wapen met tekst Gemeentelijke Dienst Afvalverwerking. Het was een opvallende folder, dat wel. Maar op de achterzijde stond een tekst die aangaf dat hij van de Gamma afkomstig was. Dus hebben we die folder ongeopend in de papierbak gegooid. Vanmorgen moest ik hem toch even eruit vissen en openen om hem als afbeelding bij dit berichtje te plaatsen. Er zijn namelijk klachten bij de gemeente binnengekomen over deze folder van mensen die blijkbaar niet zo zorgvuldig lezen als ik. Ze kennen hun gemeentewapen / -logo blijkbaar niet en lezen niet met wat gevoel voor humor. In plaats van te klagen bij de verzender, Gamma, klopt men bij de gemeente aan met de mededeling : "Meneer de Gemeente, kijk eens wat de Gamma doet." Alsof de gemeente niets anders te doen heeft. Als kind zeurden we ook zo over andere kinderen : "Mevrouw, weet u wat hij gedaan heeft?" Zouden diezelfde klagers met hun kortingsbonnetje bij de Gamma inkopen doen? Ik denk het wel, anders hadden ze zich wel tot die bouwmarkt gewend.

Berdien geen wethouder meer

Berdien Steunenberg is gisteravond opgestapt als wethouder van Almere. Ze overleefde een motie van wantrouwen niet. De motie werd door de hele gemeenteraad, inclusief haar eigen CDA, gesteund. Ze is gestruikeld over haar parkeerbeleid in Almere. Al eerder overleefde ze twee moties van wantrouwen. Ze was sinds 2010 wethouder. Daarvoor zat Berdien ruim 12 jaar in de gemeenteraad van Almere. Tja, het wethouderschap is nu eenmaal geen dwarsfluitje van een cent.
Het schijnt in veel gemeenten de gewoonte te zijn om veranderingen door te voeren zonder een goed haalbaarheidsonderzoek te doen. Het opvallende is dat men nogal vaak de inwoners en middenstanders vergeet. En als de boel niet datgene oplevert wat men zich had gewenst (je rijk rekenen), noemt men het verliesgevend in plaats van onbezonnen en onzorgvuldig.

Leers versus burgemeester Boot

Minister Leers is boos op burgemeester Boot van de gemeente Giessenlande. De burgemeester weigert namelijk mee te werken aan een uitzetting van een Afghaanse vluchteling. Ze is van mening dat de getrouwde man dringend nodig is binnen diens gezin, waarvan de vrouw ziek is. De man is al 14 jaar(!)  in ons land. Volgens Leers wordt de man verdacht van oorlogsmisdaden. In feite een loze beschuldiging, die niet gecontroleerd kan worden. Louter omdat iemand een dergelijke beschuldiging heeft geuit, krijgt deze Afghaan geen verblijfsvergunning. Zijn gezin, vrouw en kinderen, mogen wel blijven. Was het gezin niet de hoeksteen van onze samenleving? Beschuldigingen kunnen geuit worden door iedereen. In de meeste gevallen kunnen ze niet eens hard worden gemaakt. Desondanks worden vluchtelingen die op die manier beschuldigd worden (vaak door tegenstanders) de toegang tot dit land geweigerd. Tijdens mijn vrijwilligerswerk voor Vluchtelingen Werk heb ik veel hiaten in procedures gezien. Ik zou zeggen begin eerst de procedure te verkorten tot maximaal een jaar. Veertien jaar iemand laten wachten lijkt me ook een misdaad. En doe iets aan de beschuldigingen. Bijvoorbeeld dat er officiële getuigenverklaringen op tafel moeten komen. Veel Afghaanse vluchtelingen worden vals beschuldigd, louter om hen dwars te zitten. Hoe is het in ons land geregeld? Oja, niemand is schuldig totdat het tegendeel bewezen is!

Klasemaboom loopt een beetje uit

Aan een paar van de resterende takken van de Klasemaboom, officieel een Salix Alba of schietwilg, zitten groene knopjes. De resterende takken komen tamelijk dood over. Het lijkt erop alsof slechts één deel van de boom weer tot leven zal komen. Maar wie weet wat het voorjaar nog gaat brengen.

donderdag 29 maart 2012

Nog één keer

Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat ik afscheid nam van mijn dappere, lieve mamma :

Ik mag naar binnen, want mams is wakker. Het gaat niet goed met haar. We maken ons ernstig zorgen. Voorzichtig pak ik haar hand vast en geef haar een kus op haar voorhoofd. “Dag mam”, fluister ik. Ze knijpt me zachtjes in mijn hand en zegt : “Wim”. Ik kijk haar aan. Mijn lieve mams die daar zo hulpeloos in het bed ligt te snakken naar adem. Het vreselijke geluid van borrelend water dat gelijke tred houdt met haar jachtige ademhaling. Zachtjes strijk ik door haar grijze haren. Omdat ik nog steeds hoop dat ze wil vechten voor haar herstel na die zware operatie, vraag ik zachtjes : “Gaan we met uw verjaardag weer allemaal lekker eten mams?” Al die tijd zijn haar ogen gesloten, maar nu gaan ze langzaam open. Ze kijkt me aan en stamelt zacht : “Bid voor mij”. Ik stel haar gerust en zeg : “Ik bid telkens weer voor u, mams. Telkens weer. Ik vraag God of Hij u wilt helpen met uw wensen”. Ze knijpt weer een paar keer zachtjes in mijn hand, als blijk van dank. Haar ogen gaan weer langzaam dicht. Dan zegt ze iets haast onverstaanbaars. Of is het dat ik het niet wil horen? Dan dringt het toch tot me door wat ze zegt : “Naar Ruud , Joop, Hij moet me komen halen”. Ik merk de twijfels bij haar. Te moeten kiezen tussen ons hier en de anderen daarboven.  Er schiet van alles door me heen. Ik raak in paniek. Maar dan zeg ik met alle moed en rust die ik nog weet te vinden, maar met pijn in mijn hart : “Als u wilt gaan mams, dan is dat goed”. Ze opent haar ogen en terwijl ze me verdrietig en toch ook dankbaar aankijkt, knijpt ze twee keer in mijn hand. En terwijl dat gebeurt, schiet door mijn hoofd zomaar de vertaling ervan : “Dag Wim”. Nog één keer leg ik mijn hoofd naast haar op het kussen. Nog één keer kus ik haar betraande wang. Nog één keer fluister ik : “Het is goed mams. Dag lieve mams”.

woensdag 28 maart 2012

Die Fenna ist immer dabei

 
Na ruim 11 jaar weer een pup in huis is wel even wennen. Maar al snel pakten we de opvoeddraad weer op. Fenna doet het erg goed. Al heeft ze soms nog een plas-ongelukje in huis sinds we de krant bij de deur hebben verwijderd. Eten doet ze ook erg goed. Ze begint ook al waaks te worden. Vanmiddag kwam ze wat paniekerig binnen en gromde en blafte. Ze keek daarbij naar de deur. Toen ik naar buiten keek, zag ik Sonja door de garage naar binnenkomen. Het duurde even voordat Fenna haar herkende. Voor het overige is het wel erg lastig en vaak ook komisch om bezig te zijn in huis en tuin. Fenna volgt ons overal en doet ook overal aan mee. Dus tijdens het vegen, stofzuigen, dweilen enz. hangt er een pup aan de steel. Als je de huiskamer verlaat of naar de wc gaat zit er een pup tussen de deur en als je de wc-bril laat zakken zit er een puppenkop klem. Gisteren is ze in haar enthousiasme in het Bovenwater geduikeld. Gelukkig was de riem kort en bleef het natte pak beperkt tot haar achterpoten en kont. Maar ze geeft er niets om, dus het zal wel vaker gebeuren. Ze slaapt ook veel. Bij voorkeur op pantoffels. Uitlaten is nog steeds een avontuur voor haar. Ze wil het liefst na het poepen of plassen direct weer naar huis. Mensen en kinderen vindt ze heel erg leuk. Andere honden ook, maar de benadering is heel voorzichtig. 's Nachts slaapt ze zonder piepen of blaffen in haar bench. En 's morgens is ze heel blij als ze er weer uit mag.

Bezwaren tegen koopzondagen

Tegen het besluit van de gemeente Lelystad om alle zondagen om te dopen tot koopzondag is bezwaar aangetekend door vakbonden en ruim dertig winkeliers. De gemeente maakt gebruik van de zogenaamde toeristenregeling. Die biedt de mogelijkheid om in (stads)gebieden waar veel toeristen komen de winkels zeven dagen per week geopend te houden. En eerlijk gezegd valt het centrum van Lelystad daar helemaal niet onder. Lelystad wordt niet bepaald overstroomd door toeristen. Op zondagen is het in het centrum van de stad doodstil.  Tijdens koopzondagen komen inwoners van de stad zelf naar het centrum. Zo'n regeling wordt hier dus oneigenlijk gebruikt. Zoals in veel andere steden het geval is. Gevolg is dat inwoners op zondagen de gelegenheid hebben hun boodschappen ergens anders te doen dan in hun doordeweekse winkels. En dat is tegen het zere been van de bezwaarmakende winkeliers. Vals concurrentie vindt men.

Een middeltje of een club?

Bijschrift toevoegen
Een politieman in Amsterdam heeft in een column geschreven in een personeelsblad, dat relatief veel Oost Europeanen een spoor van criminaliteit achter zich laten. Een agent met lef die dat schrijft, want de regering heeft net haar afkeuring uitgesproken over de website met het meldpunt voor Oost Europese boeven. Typisch Hollands : we hebben ergens last van, maar we benoemen het liever niet. Tenzij het over dieren gaat, zoals muggen, mieren en teken, want dan kan je gericht middeltjes kopen om die beestjes te bestrijden. Bij criminaliteit ligt dat blijkbaar heel anders.
In Utrecht wordt een proef gehouden met zogenaamde wietclubs. Daar mag men 'legaal' wiet kweken. Op die manier hoopt de gemeente Utrecht de wiet uit de criminele sfeer te halen en verwacht men een hogere kwaliteit van de wiet. Dat laatste is veel beter voor de gezondheid...
Brandstof tanken zonder te betalen lijkt mij wel een leuke club om lid van te worden. Gratis tanken van brandstoffen met een betere kwaliteit. Misschien kunnen we ook voor de Oost Europese criminelen een club oprichten. Dan wordt stelen, skimmen, oplichten, moorden enz. uit de criminele sfeer gehaald en zijn we van veel ellende verlost. De raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming vindt het geen goed idee om strenger te straffen. Volgens de raad leidt dat tot meer crimineel gedrag. Dat lijkt mij onwaarschijnlijk, omdat bewezen is dat niemand na het ondergaan van de doodstraf recidive gedrag heeft vertoond. De Raad heeft liever dat de jonge criminelen alsnog worden opgevoed.

dinsdag 27 maart 2012

De politie

De politiebonden zijn niet te spreken over de werkomstandigheden van hun leden. Ook de Arbeidsinspectie maakt zich zorgen. Ik maak me ook vaak zorgen over de agenten. Ze zijn vaak niet op hun taak berekend. Ze missen sociale en communicatieve vaardigheden en laten zich opvallend vaak op verkeerde momenten gelden : Aan de ene kant klappen krijgen van een 15 jarige en aan de andere kant autoritair optreden tegen een rustige, gedisciplineerde volwassene die al dan niet een fout gemaakt heeft. Soms komen agenten mij wat doorgedraaid over.
Wat mij ook opvalt, is de manier waarop de politie met de inwoners omgaat. Men maakt heel selectief gebruik van hun hulp. Je mag hen slechts helpen als ze daarom gevraagd heeft. Wie als burger zelf het initiatief neemt komt maar al te vaak voor een gesloten deur te staan. Haaks op deze houding zijn er advertenties van diezelfde politie die de lezers vragen of je ook zo graag de politie helpt, want dan kan je zelf agent of vrijwilliger bij een korps worden. Heel erg ongeloofwaardig. Laatst zag ik een stukje aanvullende training van agenten. Ik dacht gelijk : "Dat hoort toch in de basisopleiding? Hoe wil je anders iemand aanhouden?" Wat ik onbegrijpelijk vind, is dat  agenten hun dienstwapen mee naar huis mogen nemen.Zelfs mensen die nog niet eens agent zijn, maar een opleiding volgen nemen een vuurwapen mee naar huis.

zondag 25 maart 2012

Zomertijd, gekkentijd

Met de zomertijd lijkt ook de kolder in mijn baas kop gekomen te zijn. Hij wilde me even wassen. Ik piepte wel om hulp, maar Mike is aan het werk en mijn bazin is weg. Ik kreeg een pilletje. 'Tegen zeeziekte' zei mijn baas. Daarna ging ie bellen of iemand wist op hoeveel graden ik gewassen moest worden. Gelukkig was aan de andere kant van de lijn een normaal iemand. Die dreigde even langs te komen om mijn baas een paar klappen te verkopen. Dus die wasbeurt gaat gelukkig niet door. Pfff!

Parkeren in Almere Buiten

Wethouder Berdien Steunenberg zit in zwaar weer. In Almere Buiten heeft ze betaald parkeren ingevoerd, met gevolg dat de omzet van winkeliers met zo'n 20% is afgenomen. Berdien had zich blijkbaar rijk gerekend, maar heeft tot op heden slechts de helft van de verwachte parkeeropbrengsten kunnen innen. Daarop wordt ze door de raad aangesproken. Een flinke misrekening die is ontstaan omdat ze de factor winkelende mensen niet in haar berekeningen heeft meegenomen. De winkelende mensen hebben geen trek in betaald parkeren en wijken naar andere delen van de stad uit. De winkeliers zijn een enquête gestart over het betaald parkeren in Buiten. Ze hopen met het resultaat Steunenberg tot inkeer te laten komen, of wel : weg met betaald parkeren in Buiten.

SVL A3 : swinging the Blues


Zaterdagmiddag trad de A3 thuis aan tegen de A2 van WVF uit Zwolle. De Zwollenaren, lieten na de aftrap direct merken een geduchte tegenstander te willen zijn. Toch was het SV Lelystad dat geregeld gevaarlijk voor het WVF doel verscheen. Maar het geluk en de scherpte ontbraken om de score te openen. Ethan lobte de bal over de WVF keeper, maar de bal ging naast het doel. Hetzelfde gebeurde na een kopbal van Ethan uit een vrije trap en na een half uurtje spelen toen weer Ethan net een teenlengte tekort kwam. WVF kreeg aanzienlijk minder kansen. Na ruim een halfuur wisselde trainer Ronald van keeper. Frank ging op doel en Boris in de voorhoede. Vijf minuten later kopte(!) Ambrish een voorzet van jarige Marco tegen de touwen : 1-0. Een paar minuten later, vlak voor rust, nam weer Ambrish een voorzet van weer Marco in één keer op de schoen : 2-0.
Na rust deed WVF alles en iedereen dat SVL was schrikken door vrij snel na het beginsignaal te scoren : 2-1. De A3 van Ronald herpakte zich echter heel goed. Snel combinerend en met gevarieerd spel met veel ballen over de vleugels en door het midden drukte het de blauwen van WVF terug op eigen helft. Met Boris voorin was de dreiging groot. Helaas had Boris weinig geluk met zijn gevaarlijke schoten. Ook jarige Martijn had geen geluk met zijn kopballen. Het bleef dus wachten op het volgende doelpunt van de A3. Na nog geen halfuur was het Marco die alles wat SVL was trakteerde op een doelpunt. Vanuit een draai scoorde hij de 3-1. Een kwartier later was het nota bene Damion, met al een wedstrijd in de benen(!), die een bal van Mike via een tegenstander in de voeten kreeg. Hij scoorde beheerst : 4-1. SVL bleef drukken maar zelfs een weergaloze passeeractie van Alex werd niet bekroond met een doelpunt. Boris viel vlak voor tijd uit met kramp. De solide verdediging inclusief keeper Frank hield het doel gevrijwaard van meer tegentreffers, zodat de eindstand 4-1 werd. Samengevat : een ruimschoots verdiende zege in een aantrekkelijke wedstrijd met veel goed voetbal en mooie doelpunten van de A3.

zaterdag 24 maart 2012

Bardienst draaien

De klant is koning, de trainer keizer
Vanmorgen moest Mike bij SV Lelystad een bardienst draaien. De bar bevindt zich in de open lucht op het plein bij het hoofdgebouw. Samen met een aantal andere teamgenoten moest Mike een uur achter de balie. Al ras stond daar een groot deel van het elftal. Toen een klant om een koffie vroeg, ging zijn bestelling het rijtje en hoorde ik zes keer "Eén koffie!" roepen, alvorens een bekertje werd volgetankt. Een zeer gedienstig team met veel aankomende managers en een medewerker. Net een groot bedrijf.

vrijdag 23 maart 2012

Agressie tegen zorgverleners

In het nieuws las ik dat de minister het goed vindt, dat mensen die zich agressief opstellen tegenover hun zorgverleners geen zorg meer krijgen. Jammer, want op z'n minst verdient dat volk in dergelijke situaties een spuitje. Daar willen velen graag aan meebetalen.

Ex-directrice ANSA cel in

De voormalige directrice van zorginstelling ANSA hier in Lelystad, is veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel. Samantha P. drukte samen met haar man geld achterover van voornamelijk PGB's. Ze deed dit door voor aangevraagde bedragen een 1 of 2 te plaatsen. Het verschil, naar schatting zo'n 3 miljoen euro, stak ze in eigen zak en maakte daar samen met haar man goede sier mee, zoals het kopen van huizen en auto's. De directrice mag 5 jaar haar beroep niet uitoefenen, al vermeldt de berichtgeving niet om welk beroep het gaat : directrice of fraudeur. Haar man kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke straf. Het OM had tegen de directrice 4 jaar geëist, omdat het om een aanzienlijk hoger bedrag zou gaan en er sprake was van dwang ten opzichte van de betrokken cliënten.

Aviodrome gaat 28 april weer open!

Vers van de pers ontving ik het volgende bericht van de Aviodrome, waar vanmiddag een persconferentie werd gehouden :

Leisure concern Libéma, exploitant van o.a. Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s Hertogenbosch en Omnisport Apeldoorn, is verheugd te melden dat zij luchtvaartbelevenis Aviodrome zojuist heeft toegevoegd aan haar portfolio. Na onderhandelingen van enkele maanden is zojuist een akkoord bereikt. Aviodrome opent weer op 28 april 2012 in een vernieuwde opzet.
Om de beleving hedendaags en vernieuwend te houden, is er een aantal elementen aan het concept toegevoegd. Een belangrijke verandering is de toevoeging van een platform met buitenterras, dat gebouwd wordt naast de Boeing 747. Dit biedt bezoekers een uniek uitzicht op het vliegverkeer dat dagelijks op Lelystad Airport plaatsvindt.
Tevens komen in het Aviodrome zeven attractiezones. In de entreezone komen speelvoorzieningen voor kinderen met interactieve elementen. Een presentatie laat op speelse wijze zien hoe de bagageafhandeling  op een luchthaven wordt georganiseerd. Een groot aantal vliegtoestellen wordt publiekstoegankelijk. Daarnaast komen er extra indoor en outdoor speelmogelijkheden. Tijdens diverse shows worden draaiende motoren en taxiënde historische vliegtuigen getoond. Alle attracties zijn gratis en de toegangsprijzen worden niet verhoogd.
“Zoiets unieks als Aviodrome moest en zou wat ons betreft behouden blijven. Aviodrome is het enige themapark in Nederland met historie, heroïek en helden van de Nederlandse luchtvaart als thema”, aldus Dirk Lips, Algemeen Directeur van Libéma.

Wethouder Jop Fackeldey is eveneens verheugd. “Gemeente Lelystad is erg blij dat het bijzondere Aviodrome voor Nederland – en voor Lelystad in het bijzonder - behouden kan blijven. Dit Nationaal luchtvaarterfgoed blijft hiermee laagdrempelig en op een goed bereikbare plek toegankelijk voor het Nederlandse én buitenlandse publiek. Libéma is een partij die haar sporen in de vrijetijdsmarkt ruimschoots verdiend heeft. We zijn ervan overtuigd dat zij van het vernieuwde Aviodrome een succes gaan maken”.
Curator Bert van Apeldoorn bevestigt de overname van alle activa van Aviodrome. “De unieke luchtvaartcollectie – die bestaat uit onder andere ruim 100 vliegtuigen - kan omschreven  worden als cultureel historisch erfgoed. Door deze overname blijft de collectie bij elkaar en hoeft niet geveild te worden. De opbrengst van deze verkoop kan worden verdeeld over alle schuldeisers ".
Pieter Verboom, CFO Schiphol Group: “We zijn blij in Libéma een partij te hebben gevonden die een goede doorstart van Aviodrome mogelijk maakt. Dit plan is toekomstbestendig en solide. Daar dragen we graag aan bij.”
Albert Kraai, Vestigingsmanager Aviodrome zegt: ‘’Aviodrome is in feite qua bezoekersaantallen altijd een succesvol en een populair dagje uit geweest. Door de ervaring en kennis die Libéma in huis heeft zijn wij ervan overtuigd Aviodrome ook financieel weer gezond te maken”.

Een vermoeiende dag

Telkens als iemand het huis verlaat, is Fenna op haar hoede. Ze vindt het maar niks als iemand weggaat. Als ze de kans krijgt gaat ze trouw op wacht zitten voor het hekje in de tuin en houdt de deur van de garage in de gaten. Vandaag ging ze onverwacht met de auto mee naar de garage voor een paar nieuwe banden. Ik had haar achterin met de riem om op de bank neergezet. Het riempje had ik aan de middelste hoofdsteun gebonden. Vooraf had ik een speciale hondendeken over de bank gelegd. Die vormde een soort kuip, omdat de andere zijde aan de hoofdsteunen van de voorstoelen was vastgemaakt. We hadden pech, want de brug over de Noordersluis ging open. Even geduld dus en toen weer verder. Ondanks de korte riem lukte het haar halverwege de rit toch om tussen de bank en de voorstoelen terecht te komen. Ik ben maar snel gestopt en heb haar weer boven water gevist en het riempje wat korter gemaakt.
Bij de garage keek ze haar ogen uit. Al die rare geluiden wekten wel telkens een schrikreactie op, maar echt bang werd ze niet. Ook niet voor het pneumatisch gereedschap, wat aardig wat lawaai produceerde. Ik heb daar wat rondgewandeld over een gazon en ben even gaan zitten. Na de klus reden we weer naar huis. Dit keer was Fenna een stuk rustiger. Eenmaal weer thuis lebberde ze eerst een drinkbak bijna leeg en viel daarna in een diepe slaap.

Langs het Woonhavenpad -3-

Iedere keer als ik hem tegenkom, moet ik aan mijn opa denken. Die vroeg mij als kind ooit naar een rekensom. Hij vertelde over een hond die aangereden werd door een auto en zodoende een poot kwijtraakte. Opa's vraag aan Wimmie : "Hoeveel poten heeft ie nog over?" Wimmie telde keurig op zijn vingers het aantal poten na en zei trots : "Drie, opa!" (toen spraken we nog met twee woorden). Opa lachte mij uit en zei : Nee, hij komt er één tekort! Hahaha! Die rekensom heeft mij later op de lagere school nog parten gespeeld, zodra de vraag "hoeveel heb je dan nog over?" gesteld werd. Een hond met drie poten dus. Hij loopt of zit daar aan het begin van het Woonhavenpad. Daar woont hij ook, op een boot. Zijn baas is vaak buiten bezig. Ook vanmorgen. Het mooie zwarte beest lag er weer ontspannen bij. Navraag bij zijn baasje leerde mij dat de hond een kruising is tussen een Rottweiler en een Koningspoedel.  Van de typische Rotti kenmerken was weinig te zien. Van de Koningspoedel bijna alles. De hond ziet er goed verzorgd uit en is de rust zelve. Hij is ooit als pup over een hek gegooid op het industrieterrein Noordersluis. Vanwege zijn achterpoot. Hij is namelijk zo ter wereld gekomen. Met een voetje aan zijn heup. Zijn baas heeft zich toen over hem ontfermd. En zo te zien en te horen zijn ze over en weer heel blij met elkaar.

Busramp Zwitserland -2-

Deze week zag ik wat flitsen van de indrukwekkende afscheidsdienst van de slachtoffers van de busramp in Zwitserland. Waar ik me toch wel een beetje aan stoorde was het feit, dat mannen in camouflage kleding (militairen?) de kisten droegen. Het waren toch verkeersslachtoffers en geen oorlogsslachtoffers? Gezien de hele aankleding van het afscheid zou ik niet voor zo'n outfit hebben gekozen, maar voor smetteloos wit. Maar wellicht wilden de ouders het graag zo. Over de oorzaak van het ongeluk tast men nog steeds in het duister.

Geen goede banden -2-

Dinsdag heb ik een paar nieuwe banden besteld bij een voor mij nieuwe garage op het industrieterrein Noordersluis. Meneer zei dat ze 'morgen' binnen zouden komen. Ik zou de volgende dag gebeld worden, maar dat gebeurde niet. Ik heb het maar even laten betijen en vanmorgen maar weer gebeld. Meneer de bandenman zei dat de banden vanmiddag afgeleverd zouden worden. 'Ze moeten helemaal uit Duitsland komen', zei hij. Dat klonk mij als een flauw excuus in de oren. Hij vroeg mij weer(!) naar mijn telefoonnummer en beloofde plechtig, dat hij mij vanmiddag zou bellen. Ik zou dan ook direct geholpen worden. Ik ben benieuwd.
In onze winkel hadden we een procedure waarin klanten gebeld werden zodra de bestelling binnen was. In de regel was voor 14.00 uur besteld de volgende dag na 13.00 uur in huis. Als dit niet zo was, dan belden we even de klant. Zo deden we dat en ik geef toe, soms ging het ook mis. Als ik vanmiddag niet gebeld word, ga ik elders shoppen.
Later in de middag : Ik ben gebeld. Ik mag om half drie langskomen. Alles verliep naar wens. Ik heb de wielen met de nieuwe banden voor laten monteren.

donderdag 22 maart 2012

Hanzelijn minder snel

Naar zeggen zal het treinverkeer op de Hanzelijn aanzienlijk trager verlopen dan tijdens de presentatie werd gezegd. De traagheid wordt veroorzaakt door het niet installeren van een speciaal beveiligingssysteem, dat treinen toestaat dichter achter elkaar te rijden. Voor het systeem was wel geld beschikbaar. Besloten is namelijk dat er op de Hanzelijn niet sneller gereden gaat worden dan 140 i.p.v. de eerder gemelde 160 km/h. Ook blijkt dat er geen enkele trein vanuit Zwolle rechtstreeks naar Amsterdam zal rijden. De treinen van het noorden gaan via Zwolle naar Den Haag of Rotterdam. Voor Amsterdam maakt dat altijd een overstap in Amersfoort noodzakelijk. Via de Hanzelijn naar Amsterdam is overstappen noodzakelijk in Zwolle én Lelystad of Almere. Omdat treinen uit resp. Groningen en Leeuwarden in Zwolle niet meer worden gekoppeld, zal Zwolle een belangrijk overstapstation worden. Reizigers uit het oosten des lands betalen op deze manier overigens de tol voor de toevoeging van de Hanzelijn op het spoornet, hun reis naar het westen duurt gemiddeld 10 minuten langer.
Van Groningen naar Amsterdam via Hanzelijn betekent dus altijd 2 x overstappen. Via oude route 1x. Wat is het uiteindelijke saldo in reistijd. De tijd die je normaal bespaart met de kortere Hanzelijn sta je dus vaak op een perron te wachten om over ter stappen.

Renovatie aan de gang

Bij het rioolzuiveringsstation aan de Zuiveringsweg wordt hard gewerkt. Er vindt een renovatie plaats van een installatie, het rioolgemaal 405. Daar is o.a. flink wat graafwerk voor nodig.

Weer een stuk fietspad weg

Bouwrijp met op de achtergrond de woonwagens
De berggeitenhelling is niet meer
De gemeente Lelystad heeft nog immer de nare gewoonte om in nogal wat situaties een zogenaamde overvaltechniek toe te passen. Geen kennisgeving vooraf of overleg met belanghebbenden, maar gewoon met de botte bijl stiekem aan de slag. De betreffende Lelystadse ambtenaren geven zodoende nog steeds blijk minimumlijders te zijn op het gebied van sociale en communicatieve vaardigheden. Iets wat sinds het ontstaan van de stad blijkbaar vastgeroest is in het stadhuis. In de afgelopen periode hebben wij daar helaas veel te veel voorbeelden van gezien en gehoord. In het recent verleden is een aantal fietspaden stiekem opgedoekt. En nu weer, maar dit keer vlak in de buurt, tussen de wijk Galjoen en het industrieterrein Noordersluis. Wie de Galjoenbrug over wil kan niet meer via de wat ik noem 'berggeitenhelling', de toerit aan de Vaartweg. Ik noem dat pad zo, omdat het een hele klim is om naar boven te gaan. Naar beneden is een ander verhaal. Dan moet je vooraf eerst de remmen goed controleren, want je gaat met een enorme vaart naar beneden. De 'berggeitenhelling' is opgeofferd voor de uitbreiding van het industrieterrein Noordersluis. Aan de Vaartweg wordt aan beide zijden van het woonwagenkamp de grond bouwrijp gemaakt. De kampbewoners komen dus straks ingeklemd te zitten tussen allerlei bouwwerken. Een reactie van de gemeente omtrent het fietspad levert als antwoord op, dat het slechts honderd meter omrijden is. Maar zoals gewoonlijk ontbreekt het luisterend vermogen en de empathie. Het gaat immers over communicatie en niet over afstanden.

Coffeeshop weg?

De eigenaren van coffeeshop Koffie & Dromen in Almere en Lelystad hebben gisteren elk elf maanden gevangenisstraf horen eisen voor overtreding van de opium-wet en witwassen. Hun bedrijven moeten van het openbaar ministerie (OM) bij elkaar 190.000 euro boete betalen. Tegen de beheerder van de blowboot, zoals de coffeeshop bekend staat, is negen maanden geëist. Bij invallen in een bedrijfspand in 2008 en in de woning van de beheerder een jaar later is totaal 130 kilo cannabis aangetroffen. Het ging om voorraad voor de blowboot, naar later bleek. Volgens de gedoogbeschikking mag men slechts vijfhonderd gram op voorraad hebben. Men vulde deze per dag steeds aan vanuit opslagplaatsen. Het OM stelt dat daarmee de voorwaarden van de gedoogbeschikking van de gemeente zijn overtreden. De verdediging heeft van meet af aan gesteld dat politie, gemeente en justitie op de hoogte moeten zijn geweest van de extra voorraden en het door de vingers hebben gezien. De burgemeester zei toen dat niemand schuldig is totdat hij veroordeeld is. En mocht het zo uitpakken dat de eigenaren schuldig worden bevonden, wat gebeurt er dan met de coffeeshop? Wordt ie gesloten, of mogen criminelen gewoon hun bedrijf uitoefenen in Lelystad?

Apotheek weg?

Er gaan geruchten als zou de Apotheek hier in Lelystad Haven vertrekken. Ik vind het net zulk verrassend nieuws als toen ze kwam. Immers, we hebben al  een Gezondheidscentrum. Waarom is toen daarin geen kleine Apotheek gehuisvest? Dat leek mij logischer. De pandjes hier in Haven zitten zo aan de 2.000 euro huur per maand. Om die omzet te kunnen halen moeten de wijkbewoners wel erg veel en vaak hoofdpijn krijgen. Maar misschien komt dat nog wel. Als de pinautomaat ook weer verdwijnt. Of is het maar een gerucht?

woensdag 21 maart 2012

Zuigen kreng!

Vanmorgen ben ik voor het eerst uit mezelf naar buiten gegaan om even te poepen. Ik ging onder de appelboom zitten en genoot van de ontlasting.... van mijn darmpjes. Mijn baasje deed toen iets vreemds. Hij deed een plastic zakje om zijn hand, pakte mijn drolletjes op en knoopte het zakje weer dicht. Dat ritueel komt mij bekend voor, want dat doet Mike ook als ie zijn brood heeft klaargemaakt. Maar mijn baasje at het spul niet op, maar gooide het weg in de container. Na het ontbijt pakte mijn baas een dood beest uit de kast met een lange slurf. Hij voelde aan de kont van dat beest en trok er opeens een lange riem uit. Het uiteinde stopte hij in de muur. Daarna deed hij een stok in de slurf. En toen gaf hij het beest een schop onder de kont. Dat ging van schrik heel hard loeien. Mijn baas begon met die stok met slurf over de grond te schuiven en riep "Zuigen kreng!" De kamer, keuken, de gang en de wc werden zo gedaan. Toen mijn baas dat beest weer trapte, werd ie stil. Hij trok de riem uit de muur en deed zijn voet weer op de kont van het beest. Dat slurpte geschrokken de riem heel snel naar binnen! Zo zijn kont in! Daarna deed mijn baas het beest weer in de kast. Gelukkig maar, want wat kan dat 'Zuigen kreng' gillen zeg. Ik zal maar goed naar mijn baasje luisteren, anders....

Een vinger aan de pols

Al een aantal jaar hebben we contact met een echtpaar op leeftijd. Zij (88) is ongeneeslijk ziek en deels verlamd. Hij (92) was een paar jaar geleden nog behoorlijk vitaal, maar de laatste tijd begint hij wat warrig over te komen. Hij zorgt voor haar, doet boodschappen (meneer rijdt nog auto) en dergelijke, maar ook soms dingen die hij beter niet moet doen. Zoals het trap op en af helpen van zijn vrouw. Na lang praten en een paar valpartijen die gelukkig goed afliepen, heeft meneer eindelijk een traplift laten monteren. Door hun 'standvastigheid' (vaak aangeduid met eigenwijsheid) willen ze niet verkassen naar een serviceflat of aanleunwoning. Ze hebben ook nauwelijks hulp,want ook dat willen ze niet. Hun kinderen komen hooguit twee keer per jaar. De communicatie met het stel verloopt vaak lastig, omdat ze elkaar en zichzelf in hun verhalen en/of wensen geregeld tegenspreken. Vraagt zij : zou je heg willen snoeien?, zegt hij direct geïrriteerd : 'dat is niet nodig!' Om te voorkomen dat wij als enigen op de hoogte zijn van de situatie, heb ik contact opgenomen met Welzijn Lelystad. Dat geeft ons meer rust. We hebben inmiddels al bezoek gehad van Welzijn en die meneer heeft de laatste valpartij van haar aangegrepen om contact met de twee oudjes op te nemen. Hij bevestigde vandaag onze ervaringen en geeft toe dat het een lastige situatie is. Net als wij houdt ook hij een vinger aan de pols.

Weggebruikers zijn niet te vertrouwen

Afgelopen week is weer een motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Loenen aan de Vecht. Hij reed frontaal tegen een tegemoetkomende auto die linksaf sloeg. Bizar, omdat bijna alle motorrijders ook overdag licht voeren en hij daarom 's avonds nog beter zichtbaar zou moeten zijn. Maar volgens de berichten had de vrouwelijke bestuurder van de auto, te veel alcohol op. Dat maakt het gebeuren alleen maar nog triester en krijg ik nog meer een hekel aan dat spul.
Vooral als motorrijder heb ik geleerd niemand op de weg te vertrouwen. Daarom is voor mij anticiperen een eerste vereiste. Zo heb ik al aan de lichaamstaal (vooral het hoofd van automobilisten) vaak genoeg om meer te weten te komen. Maar ook de manier waarop voertuigen zich voortbewegen geven mij extra informatie. Slingerend,  hoekend, (te) snel, (te) langzaam, te veel naar rechts of links enz.  Normaal rijd ik op het linker deel van mijn rijbaan. Maar zodra er tegenliggers komen stuur ik naar het rechterdeel. Ik kijk constant naar 'ontsnappingsmogelijkheden'. Niet dat ik bang ben, want dan kan ik beter niet meer op de weg komen. Nee, gewoon om op (bijna) alles voorbereid te zijn. Als motorrijder ben ik nu eenmaal erg kwetsbaar.
Met de komst van de draadloze apparaten zijn met name de fietsers nog slechter gaan rijden. Ik zie geregeld mensen op scooters al rijdend met een mobieltje knoeien. Maar ook voetgangers lopen starend naar een schermpje pardoes de straat over. Wachten ze soms op het ultieme moment om te twitteren : "ik ben aangereden!"? Want laten we eerlijk zijn veel communicatie met die apparaatjes gaat nergens over. Maar blijkbaar is dat digitale geneuzel toch belangrijker dan je gezondheid. Onlangs had ik bijna een sms'ende fietser op de bumper. Gelukkig is er nog zoiets als een claxon. En dan ook nog als eerste reactie van schrik kwaad naar mij kijken. Ik wacht op de mogelijkheid om via mijn claxon of bel iets op die schermpjes te laten verschijnen zoals bijvoorbeeld : 'Game over?!'

dinsdag 20 maart 2012

Teamspirit

Vanaf heel jong leren wij onze kinderen de weg naar zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en discipline. Voor geld moet gewerkt worden, ook zonder pa en moe in huis gedraag je je normaal (wat heet), omgaan met regels en grenzen en je eigen zaakjes regelen. Als ouders houden we de vinger aan de pols. En dat is heel wat anders dan achter je kind aanhollen en op z'n 20e nog steeds zijn kont afvegen.
We stimuleren ze ook om te gaan sporten. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook goed om eerder genoemde zaken te trainen en toe te passen. Dus op tijd komen, niet afhaken omdat je geen zin hebt en uiteraard inzet tonen. Beseffen dat bij teamsporten je het hele team in de steek laat als je zomaar wegblijft. Geschorst? Jammer, maar niet spelen betekent niet ook niet trainen. Geblesseerd? Toch geregeld je gezicht laten zien (als het kan). Het is jouw sport, dus ook de toestanden erom heen zelf regelen. Zoals e-mails lezen en beantwoorden, weten wanneer en tegen wie je moet spelen enz. En als het gaat zoals afgesproken, dan staan wij als ouders altijd klaar voor zaken als rijden, aanmoedigen, foto's maken, outfit verzorgen, contributie betalen enz.
De zaterdag staat bij ons in het teken van voetbal. Mike is lid van SVL om te sporten en aan andere vaardigheden te werken. We hebben hem niet gedumpt bij een vereniging, zodat we zelf een vrije zaterdag hebben.

Met Fenna alles oké

Fenna's favoriete kussen
Gekooid op de fiets
We laten Fenna aan allerlei zaken wennen. Ze bevindt zich in de inprentingsfase en daar maken we goed gebruik van. Ze maakt van alles en nog wat mee. En allemaal bedoeld om te wennen. Ze is al een paar keer mee geweest op de fiets. In de bakkersmand bij Sonja voorop en met een stukje gaas er overheen. Ze vindt het erg leuk, zolang er niemand naast gaat fietsen. Zodra ze mij ziet begint ze te piepen en wil ze eruit. Maar alles went. Ze is al behoorlijk zindelijk geworden. Als het even kan neemt Sonja haar mee naar buiten, voordat ze binnen op de krant de kans krijgt. Dat betekent dus wel veel tijd nemen en geduld hebben. Maar daar hebben we later alleen maar profijt van. Fenna vindt ook dat we bij elkaar moeten blijven. Als iemand de kamer verlaat, is ze het daar niet mee eens. Een kwestie van even afleiden en dan is het over. Sonja heeft haar een paar dagen geelden voor het eerst in bad gedaan. Fenna onderging het was ritueel heel rustig. 's Nachts slaapt ze zonder gepiep of geblaf rustig in haar bench. Al met al zijn we allemaal heel blij en tevreden over de jongedame.

Geen goede banden

Met sommige garages hier heb ik goede en geen goede banden. Er zijn garages waar ik vol vertrouwen de auto kan achterlaten voor een beurt of reparatie. Bij andere garages moet ik zelf alles controleren op bewust of onbewust vergeten zaken. Bij die laatste categorie garages merk ik met een viltstift (permanent marker) de onderdelen die vervangen moeten worden. Als er nieuwe onderdelen op de factuur staan, moeten ze ook gemonteerd zijn. En helaas is dat niet altijd het geval. En dan is zo'n pikzwarte streep op een filter of bougie erg handig. Voordat ik de monteur of receptionist de 'vergeten' dingen toon, vertel ik hem eerst over de aangebrachte merktekens. In veel gevallen wordt zo'n iemand dan al zenuwachtig. Toen ik vorig jaar de auto na een apk ophaalde, meldde de receptionist dat alles in orde was. Ik moest alleen de achterbanden na ongeveer 10.000 km vervangen. Ik kon er de winter nog mee doorkomen. Vandaag was ik de remmen aan het controleren. Ik keek uiteraard nog even naar het profiel op de banden. Bij één van de achterbanden zag ik heel veel scheurtjes in het loopvlak zitten. En dat terwijl we nog geen 2.000 km's sinds de apk gereden hebben. Het lijkt mij stug dat al die scheurtjes pas na de apk zijn ontstaan. Maar alles is mogelijk. Het profiel van beide banden is nipt 2 mm. Dus eigenlijk zijn het geen goede banden meer. Tijd dus voor nieuwe banden bij een betrouwbare garage.

Duur feestje VNG

De VNG wil haar 100 jarig bestaan vieren. Het feestje gaat 3 miljoen euro kosten. Onverantwoord! vindt een aantal gemeenten en zal daarom niet verschijnen. Ze hebben berekend dat het eeuwfeest 1.000 euro per persoon kost en dat is gezien de huidige economische situatie schrikbarend veel en onverantwoord. Ze vinden dat het VNG feest moet worden geboycot. Ik ben benieuwd hoe de gemeente Lelystad gaat reageren. Kiest men voor verantwoordelijkheid (en ons, belastingbetalers) of feesten?

maandag 19 maart 2012

Clyde soms gezien?

Misschien viert Clyde het voorjaar?

Fitness in Lelystad Haven

Muurschildering in Lelystad Haven

Tijdens mijn opruimwerkzaamheden stuitte ik onverwacht op een paar muurschilderingen. Uiteraard heb ik ze digitaal vastgelegd. Ik heb de foto's voorgelegd aan een plaatselijk deskundige. Volgens hem laat de afbeelding de eerste oermens in Haven zien. Naar alle waarschijnlijkheid afstammelingen van de Homo Angsthazius. Dit volk heeft zich 2000 jaar geleden definitief op de Veluwe genesteld, waar veel bewoners nog latente trekken van deze oermens vertonen. Aldus deze deskundige.

zondag 18 maart 2012

Verkracht in Woldpark?

De eerste berichten over een groepsverkrachting in het Woldpark blijken onjuist te zijn. De Flevolandse politie geeft te kennen, dat de vrouw onwaarheden heeft verteld. De vrouw is met een haar bekend iemand het park ingegaan. Wat er daar zich verder heeft afgespeeld is nog onbekend.

Verduisterde ramen

Van het voormalige café De Haven zijn deze week alle ramen verduisterd. De makelaarsborden zijn verwijderd. In het pand zijn geluiden te horen, die duiden op voorbereidingen voor..... Tja, voor wat? Dus ben ik even met mijn ogen en oren op onderzoek geweest. Het lijkt erop dat er voldoende belangstelling bestaat voor de fitness studio.

SVL A3 walst over Vevo A1

Ethan scoort

De mannen moesten vroeg op, want om 08.30 uur moest het elftal verzamelen op het terrein van SV Lelystad 67 voor de uitwedstrijd tegen Vevo A1 (dispensatie elftal) uit Veessen. Het was gelukt om een drietal spelers enthousiast te krijgen om het tekort van de A3 aan te vullen. Met 12 spelers vertrokken de auto's van de trouwe supporters en leiding naar het oosten des lands.
Het weer werkte mee. Het was droog en af en toe brak een mager zonnetje door. Na het eerste fluitsignaal vertrok de A3 in hoog tempo uit de startblokken. Ambrish en Jeremy doken al snel alleen voor de Vevo-keeper op, maar konden de uitgekomen doelman niet passeren. De twaalf van trainer Ronald straalden energie en vertrouwen uit en liet mooie combinaties zien. In de 12e minuut krulde Marco vanaf rechts de bal mooi over de keeper in de linker bovenhoek : 0-1. Wat een goal! SVL bleef beheerst en in hoog tempo spelen en had duidelijk de overhand. Met gelegenheidsdoelman Mick en ondanks de drie vervangers was sprake van een geoliede voetbalmachine, die geregeld mooie patronen op de grasmat legde. Uw fotograaf kreeg zowaar last van emotionele incontinentie bij het zien van het aantrekkelijk voetbal van de A3! Na een klein halfuur na de 0-1 scoorde Ambrish beheerst de 0-2. Daarna volgden nog twee treffers. Eerst was het Damion en vlak voor rust nam de van een blessure herstelde Ethan in één keer de bal op zijn schoen : 0-4. Met deze comfortabele en geenszins geflatteerde stand ging de A3 de rust in.
Na rust ging Jesse op doel en nam Mick zijn plaats in het centrum van de verdediging in. Net als in de eerste helft was het Ambrish die na het ontwijken van een paar tackles de score verder uitbouwde naar 0-5. Nog geen minuut later scoorde Vevo na een vrije trap 1-5. Weer vijf minuten later werd het verschil weer vergroot door Damion : 1-6. Soms was er even sprake van concentratieverlies, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Het was wederom Ethan die met zijn tweede doelpunt voor de 1-7 zorgde. Vevo kwam nog even terug toen in het centrum van de A3 verdediging opeens drie man vrij stonden. Met een snoeihard schot werd keeper Jesse gepasseerd en de stand bepaald op 2-7. In de slotminuten werd het nog even prijsschieten voor de A3, maar de Vevo keeper en vrouwe Fortuna vonden 7 doelpunten blijkbaar genoeg. We hebben een boeiende wedstrijd gezien met een ouderwets spelende A3 : goed combinerend bij vlagen zelfs schitterend, snel en beheerst. Extra compliment en dank aan de invallers : Damion (2 doelpunten!), Rock (verdedigend, opbouwend sterk en aanvallend) en Jeremy (aanvallend gevaarlijk)!

vrijdag 16 maart 2012

Duurzame versnipperaar

TBS voor Volkert van de Graaf

De Volkert-fluisteraars
Volkert van de Graaf kan binnenkort weer vrij rondlopen. De moordenaar van Pim Fortuyn heeft dan twee derde van zijn straf erop zitten. De chauffeur van wijlen Pim is een petitie gestart om de vrijlating te voorkomen. Hij deed dat nadat Volkert recent in een televisieprogramma had gezegd, geen spijt te hebben van zijn daad en hij er niet voor terugdeinst om weer een moord te begaan. Hopelijk heeft Justitie Volkert ook gehoord en krijgt de ernstig geesteszieke Volkert TBS opgelegd. Deze duivelse man werd trouwens ook geïnspireerd en verbaal gesteund door nota bene een groot aantal politici. Die wilden maar al te graag Fortuyn's bloed drinken. Vooral meneer Melkert (foto, midden). Als blikken konden doden, was Fortuyn voor de ogen van miljoenen kijkers door jaloerse politici tijdens een discussie omgebracht en had Volkert vd Graaf een ander slachtoffer moeten uitzoeken. Misschien (weer) een boswachter?

Bestemming IJsstokjesboot

Voor de restanten van de gebroken IJsstokjesboot wordt een bestemming gezocht. Het idee is om de boot als speelobject ergens te installeren. Een prima idee, ware het niet dat Rob McDonald o.a. in het Vondelpark in Amsterdam is gaan kijken. Ik dacht gelijk : "Amsterdam? Die stad heeft toch helemaal niets te maken met die boot?" Het zou toepasselijker zijn om die boot ergens in de Noordoostpolder te plaatsen. Als speeltuig met een boodschap : "denk aan je medemens!" en als waarschuwing : "bezint eer gij begint!" Vreemd dat de Provincie noch de gemeente NOP niet zo gretig is. Afgezien van Almere dan, maar daar hoort die boot m.i. ook niet.