donderdag 13 september 2012

VVD de grootste

De VVD is als grote winnaar uit de verkiezingen gekomen. Zeg maar rustig samen met de PvdA. Het rare is dat ik blijkbaar niet meer in de oude politieke geest moet denken. Het midden, het CDA, is namelijk weg. Net als de kerk heeft de partij verzuimd met haar tijd mee te gaan. Het is politiek gezien zodoende meer zwart wit geworden. Zelf geef ik toch de voorkeur aan de VVD. Die partij heeft altijd sterke economen in zijn gelederen. Dat is nu ook weer gebleken, want economisch gezien doet het land het vrij goed, gezien haar plaats op de Europese ranglijst. Dus wat dat betreft heeft het vorige kabinet het vrij goed gedaan. Met de PvdA kan de VVD nu een gewijzigde koers volgen om het accent op verantwoorde wijze te verschuiven naar de sociale aspecten.
Met een goede economie is er ook genoeg geld voor sociale doelen. Een aanpak andersom, eerst geld uitgeven, zie ik niet zo zitten. Doen we thuis ook niet. Als er geen geld is, is er ook geen uitje of feestje of geld voor anderen, tenzij het onverantwoord is om niet te geven. Wie zelf niet gezond is, kan niet goed voor een zieke zorgen. Maar er zijn altijd mensen geweest en ze zijn er nog steeds, die geld lenen om bijvoorbeeld met vakantie te gaan of andere overbodige, dus luxe, dingen te doen. Vaak louter vanwege hun omgeving om trots te kunnen vertellen over hun vakantie. Daar passen wij dus voor. De tering naar de nering zetten. Maar misschien is dat inmiddels ook achterhaald.

Flevoland had de laagste opkomst. We hebben hier ook de traagst reagerende 112 van het hele land. Misschien is het laatste de oorzaak van het eerste. Hier is en blijft de VVD de grootste, al komt de PvdA dichterbij.