dinsdag 4 september 2012

Terug in de boomgaard

Vanmorgen ben ik via de Milieustraat, ook wel Vuilstort genoemd, naar de boomgaard gereden. Om 10.00 uur was de kick off van de plukperiode. Zoals ik al eerder berichtte is de appel en perenoogst dit jaar slecht. De relatief warme maanden december en januari, gevolgd door de strenge vorstperiode in februari hebben veel schade toegebracht.
Gevolg is dat slechts gemiddeld één á twee extra plukkers per dag nodig zijn. Zelf heb ik afgezien van de pluk, maar ik wilde toch graag de collega-plukkers weer eens ontmoeten. Ik werd onthaald met klapzoenen, hugs, koffie en appeltaart. Bijna al mijn collega's waren aanwezig. Na een halfuurtje bijpraten en koffieleuten gaf de kweker een toelichting op de bedrijfssituatie, met als hoofdmoot de boomgaard.
Daarna ben ik een kijkje gaan nemen in de boomgaard. Het viel direct op dat de bomen weinig fruit bevatten. Het was opvallend groen. Een wat vreemd gezicht rond deze tijd van het jaar. Veel groen en weinig kleuren geel en rood. Er was al wat appels geplukt en in de kisten zagen ze er mooi uit. Al leken ze mij wel wat klein.