vrijdag 14 september 2012

Motorrijden gevaarlijk? -3-

Ook afgelopen periode heb ik ze weer zien rijden. Ik bedoel de motoren met daarop mannen en vrouwen met sportschoenen, korte broek en t-shirt als outfit. Heel onverstandig en levensgevaarlijk. Ik snap niet dat dit nog steeds wettelijk toegestaan is. Ik heb helaas een keer mogen zien, wat de fysieke gevolgen kunnen zijn als je een schuiver maakt met die kleding. Alsof er een enorme schaaf over je lijf gehaald wordt. Op veel plekken tot op het bot. Brrr! De behandeling en het genezingsproces duur jaren en is erg kostbaar.
Motorrijden betekent voor mij vrijheid. En wie vindt dat ook het schoeisel, de kleding en/of helm daarvan deel uitmaken, dan mag dat van mij. Maar dan wel met de restrictie, dat ingeval van ernstige letsel de medische en zorgrekening voor de motorrijder is. Tenzij hij daar bewust voor kiest en meer premie voor zijn zorgverzekering wil betalen.
Wat ook vreemd is in mijn ogen, is dat voor kinderen nauwelijks regels gelden. Je mag een kind zo op je buddyseat plaatsen, zonder goede schoeisel, kleding, een veilige bevestiging enz. Zolang het maar een helm op heeft, zelfs al is ie een paar maten te groot. Bij fietsers en bromfietsers / scooter en auto's gelden wel regels, ter bescherming van het kind. De mensen die dat bedacht hebben, schijnen geen van allen motorrijder te zijn geweest en/of kinderen te hebben gehad.