dinsdag 11 september 2012

Minder speeltuinen in Lelystad

Wegens de crisis wil men een aantal speeltuinen in Lelystad opdoeken. De verantwoordelijke wethouder wil dit plan graag in overleg met betrokken burgers uitvoeren. Dat vind ik een zeer goede aanpak. Ik hoop wel, dat het dan om burgers gaat die kinderen en/of kleinkinderen hebben en niet de hangjongeren en katten- en hondenbezitters. Die laatste groepen nemen ook vaak zo'n speelplaats over. Ze zorgen ervoor dat de eigenlijke doelgroep, de kleine kinderen, geen of op zeer beperkte wijze gebruik kunnen maken van hun speeltuin. De genoemde huisdieren en hangjongeren bevuilen de speelplek met uitwerpselen, urine, afval enz.
Zelf zou ik eerst alleen een ronde doen, om de staat en het gebruik van speeltuinen te inventariseren. De niet onderhouden (en vaak gevaarlijke) en nauwelijks in gebruik zijnde speeltuinen mogen wat mij betreft als eerste opgedoekt worden.

Dankzij een reactie weet ik nu dat hier in Lelystad Haven op donderdag 13 september a.s. bij het 'winkelcentrum' van 9.00 tot 11.00 gelegenheid is om over dit onderwerp te praten. Zie link/website in eerste reactie onder Opmerking.