donderdag 6 september 2012

Extra belegen

Het duurde wat langer vanmorgen eer ik mijn zwerfvuil ronde had volbracht. De reden is dat ik spontaan werd uitgenodigd voor een kop koffie en twee keer in gesprek raakte met andere bewoners. Uiteraard ging het over zwerfvuil en hondenpoep, maar ook over de vakantie en het gebruiken van een camper.
Omdat ik zo'n drie maanden full time aan de slag ben geweest, is de hoeveelheid zwerfvuil behoorlijk toegenomen. Om het opruimen toch in mijn eigen tempo te kunnen blijven doen, heb ik besloten het traject in stukken te knippen. Doe ik dat niet, dan moet ik tussentijds volle zakken eerst thuis brengen. Mijn inschatting is dat op dit moment nog voor 3 á 4 zakken zwerfvuil rondslingert. Dus ik ben nog even bezig.
Vanmorgen zag ik bij de Noordersluis in het struikgewas een pak kaas liggen. Het was weliswaar mijn soort (extra belegen), maar hij was minder smakelijk om te zien dan ik gewend ben. Toen ik wat beter in de struiken keek, zag ik nog meer boodschappen liggen. Alles was ongeopend en blijkbaar na het winkelen bij de Aldi daar neergegooid.
Nadat ik de boel rond het viaduct dat toegang verschaft tot het Werkeiland had opgeruimd, was de zak al vol. Koffietijd.