dinsdag 11 september 2012

De verkiezingen voor de deur

Na al het gekrakeel van de dames en heren politici / partijleiders weet ik nog steeds niet op welke partij ik mijn stem ga uitbrengen. Ook de kieswijzer heeft mij geen duidelijkheid gebracht. Erger, de kieswijzer maakt het voor mij nog lastiger. Volgens die wijzer kan ik kiezen tussen zowel linkse als rechtse partijen. Nou, dat is dus lekker duidelijk. Voorheen was er links en rechts en iets in het midden. Maar dat laatste schijnt er niet meer te zijn en dat links en rechts is blijkbaar ook verwaterd.
De C van het CDA is niet meer. Maar de mensen erachter nog wel. Die zouden eigenlijk ook plaats moeten maken voor mensen zonder C. Dan ben je als partij weer van deze tijd.
Ik vernam ook dat als ik niet op de VVD stem, ik blijkbaar bij de PVV terecht kom. En als ik op de PVV zou stemmen, de PvdA als grootste partij uit de bus zal komen. Als ik op de SP stem, dan ben ik een verliezer. Net als op GroenLinks. So what? Maar ja, veel stemmers willen winnen, bij een winnaar horen. Of hun programma hen aanspreekt of niet. De polls vertroebelen het beeld en veel stemmers die graag willen winnen volgen daarom de polls.
Ik vrees dat het uitbrengen van mijn stem voor mij een langdurig gebeuren zal worden. In de geest van : eerst de partijen schrappen die sowieso niet mijn voorkeur hebben en dan 'iet wiet, waait weg' doen. En zo de rest van het stembiljet afwerken tot er één lijst overblijft.